• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Francouzské palačinky
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzské palačinky

    autor: monciatko
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzské palačinky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 335
        ml mléko
      • 100
        g cukr krupice
      • 4
        ks vejce
      • sůl
      • vanilkové aroma
      • 100
        g máslo + na pečení

    Postup přípravy receptu

    1
    Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme, prošleháme do hladka. Přikryjeme a necháme kynout asi 20 minut. Těsto pak lijeme na horkou pánev vymazanou máslem a pečeme. Plníme pak marmeládou, ovocem, ozdobíme šlehačkou a čokoládou.
    2
    Tenhle recept mam originál z Francie, kde palačinky plní i samotnou čokoládou, máslem a cukrem, zmrzlinou, karamelovým krémem nebo pudinkem a taky nespočetně mnoho slaných variací. Jsou krásne tenoučké a sice náročnější na přípravu jako ty naše klasické, ale mají nezaměnitelnou chuť.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Francouzské řezy

    Francouzské řezy

    Francouzské brambory

    Francouzské brambory

    Francouzské Brambory

    Francouzské Brambory

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • anonym
      anonym | 24. 1. 2017 17:31

      Ingredience nesedí na recept a ten zase nesedí na název jídla. Prej " O:-) dáme do palačinek droždí ..." :-)))

    • jsou dobre
      jsou dobre | 18. 8. 2014 14:32

      :'( 8-) :-$ :-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 =-O

    • anonym
      anonym | 18. 8. 2014 14:30

      je toho hodne 8-) :'( :-S

    • anonym
      anonym | 18. 8. 2014 14:19

      jsou to lívance :-S

    • Roman
      Roman | 18. 5. 2014 19:47

      hrůza a děs, špatný recept :-X :-X

    • KaRa | 26. 3. 2014 15:06

      ???

    • KaRa | 11. 11. 2012 22:47

      zadarmo :-))

    • KaRa | 24. 10. 2012 17:00

      Mám stejnou zkušenost. Z těsta konzistence "bábovka" palačinky prostě neuděláš. ŠPATNÝ RECEPT. Po naředění se podařilo, ale nic extra to nebylo. Normální palačinka.

    • kika
      kika | 19. 7. 2012 14:05

      mozem sa spyatat registrace je zadarmo

    • MonikaBartáčková
      MonikaBartáčková | 19. 7. 2012 00:13

      Děkuji za recept.. Udělala jsem je k snídani a dopadly skvěle :-)

    • Lenka
      Lenka | 14. 5. 2012 16:43

      Pravděpodobně špatný recept ... Toto není konzistence na palačinky

    • Pucin
      Pucin | 27. 4. 2012 04:03

      Vazeni,pravdepodobne si pletete palacinky s livanci.Do palacinek kvasnice nepatri !

    • studnice
      studnice | 13. 10. 2011 19:52

      a recept na karamelový krém by nebyl k dispozici???

    • Lucy666 | 13. 10. 2011 12:42

      Prosím o radu, palačinky vypadají lákavě, zkusila jsem je, ale něco jsem asi udělala špatně. Těsto husté, velmi špatně se rozmazavalo na pánvičku - vznikly mi z toho spíš lívance o velikosti palačinky. Má být těsto řídké? Pokud ne, máte trik na to, jak ho pohodlně dostat na pánvičku? Díky

    • slza
      slza | 12. 10. 2011 14:56

      přidat droždí ?? v ingrediencích o něm není zmínka :-\

    • biki
      biki | 11. 10. 2011 15:42

      to: kikina máš za jedna za palačinky, ale s češtinou to slavný nebude asi ani trošku, viď ;-)

    • polmari | 11. 10. 2011 10:11

      ještě se naučit česky a bude to super :-$

    • kikina
      kikina | 10. 10. 2011 19:12

      jsou užasné a sem moc natčená a udelala sem jich skoro 90 a vzala sem je do školi všem moc chutnali mam za 1 a sem štasná :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • kralik
      kralik | 5. 7. 2011 21:04

      dobry :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-$ :-! O:-) O:-)

    • Leny-s
      Leny-s | 25. 6. 2011 14:24

      Hmm .. Vypadají skvěle a chutnají ještě lépe .. doporučuji .. !!! <:-) <:-) <:-) <:-)

    • Peťa
      Peťa | 14. 5. 2011 12:42

      absolutně se nepovedly nevím , zda jsem udělala něco špatně ale jsem velice nespokojená :-(

    • Vařečka
      Vařečka | 19. 4. 2011 11:48

      A másla se dává kolik prosím ?

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 4. 2011 11:45

      Moc dobré, foto přiloženo ;-)

    • denisa
      denisa | 27. 1. 2011 21:16

      sem je prave vyskousela, a jsou moc dobre ;-)

    • Hana Štricková
      Hana Štricková | 21. 4. 2009 13:18

      Do lívanců máslo nedávám a smažím je na sádle nikoliv na másle. Jinak je těsto stejné.Zkusila bych variantu s máslem, jen si nejsem jistá smažením na másle.

    • Frederika Chovancová
      Frederika Chovancová | 2. 4. 2009 14:41

      Ktejto diskusii len toľko. Moja mamina dáva do palaciniek aj droždie a sú to výborné kysnuté palacinky, /inakšie ani nerobí/ .Trošku hrubšie a jemnejšie ako tie tenké obyčajné. Ja ich robievam iba občas, lebo sú náročnejšie na čas a väčšinou sa ponáhľam. Tieto podľa surovín budú veľmi dobré.

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 2. 4. 2009 08:28

      Moje babička do těsta přidávala také máslo,a když bylo s droždím,tak to byly vždy lívance.I do palačinkového těsta se dá přidat máslo,ale o droždí jsem ještě neslyšela-kdo ví?

    • Monika T
      Monika T | 1. 4. 2009 22:47

      Tak najprv skúste vyskúšať recept a až potom tvrďte že sú to lievance, ak chcete ale nie sú. Neviem akým ustanovením by sa do palaciniek nemalo pridávať droždie, keďže neexistuje jediný patentovaný recept ani na francúzske palacinky. Uznávam iba že toto nie sú tradičné cr&#234;pes, ale cr&#234;pes &#224; la levure. Aj Francúzi vedia rozlíšiť palacinky a lievance, do ktorých maslo určite nepridávajú.

    • věruna Tomášková
      věruna Tomášková | 1. 4. 2009 21:35

      Do palačinek droždí n e p a t ř í. Říkejte jim třeba francouzské, ale jsou to lívance.Zdravím

    • Monika T
      Monika T | 1. 4. 2009 18:50

      Sú to určite palacinky, a ak mate rovnako recept na francuzske palacinky tak to nemôžu byť lievance, tie bývajú hrubšie a chuťovo iné. Tu je práve dôležitá tá maslová chuť.

    • Marie Fatrlová
      Marie Fatrlová | 1. 4. 2009 14:41

      Nejsou to lívance ?????? Já dávám do palačinkového těsta půl mléka a půl sodovky / sodovku těsně před pečením/ a jsou to prý také francouzské palačinky originál. Jsou nadýchané a tenkéa dobře se obrací.

    • Monika T
      Monika T | 1. 4. 2009 01:34

      K surovinam receptu prosím pridať ešte pol kocky droždia, bez toho sa to určite nepodarí, ospravedlnujem sa!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkové aroma Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krupičková polévka s vejcem

    Krupičková polévka s vejcem

    Olejová bábovka

    Olejová bábovka

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Špagety s mletým masem a zeleninou

    Cuketové chlupaté knedlíky

    Cuketové chlupaté knedlíky

    Superrychlý gyros

    Superrychlý gyros

    Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

    Plněné brambory s rajčaty a…

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Belgické vafle

    Belgické vafle

    Pohanka (nejen) se slaninou

    Pohanka (nejen) se slaninou

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    56
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    42
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    41
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

    Reflex.cz Lesk a bída pražského metra: Pofiderní non-stop? Ne, jedna z nejkrásnějších evropských stanic!

    Lesk a bída pražského metra: Pofiderní non-stop? Ne, jedna z nejkrásnějších evropských stanic!

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Francouzské brambory III.
    Francouzské brambory III.
    Francouzské brambory od mé maminky
    Francouzské brambory od mé maminky
    Francouzské kuře II.
    Francouzské kuře II.
    Francouzské řezy
    Francouzské řezy
    Francouzské toasty s červeným ovocem
    Francouzské toasty s červeným ovocem
    Francouzské toasty s pestem
    Francouzské toasty s pestem
    • Recepty.cz
    • Francouzské palačinky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí