• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Francouzské řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzské řezy

    autor: okurka555
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzské řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g listové těsto
    • krém
      • 1
        l mléko
      • 2
        vanilkový pudink
      • 1
        žloutek
      • vanilkový cukr
      • 125
        g máslo
      • 1
        měkký tvaroh
      • moučkový cukr
    • šlehačka
      • 3
        šlehačka 2-3
      • ztužovač šlehačky
      • vanilkový cukr
    • poleva
      • 100
        g moučkový cukr
      • 2
        lžíce citronová šťáva
      • 1
        lžíce voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Listové těsto rozdělit na dva díly, každý díl rozválet na placku na celý plech, plech jen vypláchnout studenou vodou, nevymazávat. Zpočátku péct cca na 200-220 °C, po vyskočení zmírnit.
    2
    Krém: uvaříme pudink - mléko, pudinkové prášky, žloutek. Máslo necháme změknout. Do vlažného pudinku zašleháme nejlépe šlehačem cukr, měkké máslo, jako poslední tvaroh. Krém je lehoučký, nikdy se nesrazí a je rychle hotový.
    3
    Natřeme na jednu placku.
    4
    Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem, natřeme na krém. Přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme nebo zatížíme.Dále do ledničky.
    5
    Poleva se připraví z prosátého moučkového cukru, citronové šťávy a vody utřením - cca 5 minut. Natřeme na vrchní placku.
    6
    Jednou jsem je zkoušela bez polevy, ale nemá to pak tu správnou chuť.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Francouzské palačinky

    Francouzské palačinky

    Francouzské brambory

    Francouzské brambory

    Francouzské Brambory

    Francouzské Brambory

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 5. 10. 2008 20:14

      Tieto rezy sú výborné, nie velmi sladké a krájajú sa bez problémov už po 3 - 4 hodinách. Krájam tenkým zúbkovým nožom, plnka je pevná, nevyteká, ukladám do obľúbených.

    • Jarmila Procházková
      Jarmila Procházková | 4. 10. 2008 09:19

      Krájím je zoubkovaným nožem. Nechám je po dohotovení v ledničce tak cca 3 hodiny. Potom krájím postupně dle potřeby vždy celý pruh a ten krájím na jednotlivé kousky. Náplň je ztuhlá, nevylézá.

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 3. 10. 2008 07:47

      Marto, díky za radu, to vypadá fakt dobře a určtiě to takto vyzkouším. Ještě jednou díky.

    • Marta Navaříková
      Marta Navaříková | 2. 10. 2008 17:43

      já dělám pásy, ty upeču, naplním, druhý plát potřu polevou, nechám mírně zaschnout, nakrájím na obdélmíčky,čtverečky a kladu postupně na šlehačku. Potom už při krájení nemusíte mít obavy.

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 1. 10. 2008 08:02

      Zdeňko, těší mě Vaše odpověď. Je to pravda, nemám teď v práci čas a doma net nemáme (hoši mají nooteboky)a tak se kouknu na recepty jen občas. Taky si recepty více vybírám, protože jsem dříve pořád tiskla a tiskla, doma jsem měla hory receptů a většinu jsem stejně nevyzkoušela, není to možné. Tak teď je vybírám s rozmyslem. Díky za optání - hoši ještě studují - ten starší v červnu promoval a pokračuje ve studiu- doktorantském a ten mladší končí zjara, byl půl roku v Německu, tak musí studovat o rok déle. Řezy určitě vyzkouším, díky za radu a buďte hodně zdravá a zase někdy......

    • Zdeňka -
      Zdeňka - | 30. 9. 2008 14:32

      Jani,jsem moc ráda,že jste se zase objevila,už tady býváte hodně málo.A co synové,ještě studují?Já mám s lístkovým těstem celkem dobré zkušenosti,je pravda,že druhý den se líp krájí,ale pokud je na něm poleva,dá se to zubatým nožem zvládnout.Mějte se moc hezky.

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 12:59

      Určitě se musí nechat rozležet do druhého dne, že?Jak je krájíte? Já s listovým těstem nemám zrovna dobré zkušenosti. Několikrát jsem dělala podobné řezy a vždycky se špatně krájely. Spíš byly nejlepší až tak třetí den. Jaké s tím máte zkušenosti?? Díky za radu.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Svačina Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Listové těsto Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Voda Žloutek Ztužovač šlehačky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

    Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

    Kovářské kotlety

    Kovářské kotlety

    Lasagne s rajčaty

    Lasagne s rajčaty

    Zapečené brambory se šlehačkou

    Zapečené brambory se šlehačkou

    Krůtí medajlonky se sýrem

    Krůtí medajlonky se sýrem

    Výborný karamelový likér

    Výborný karamelový likér

    Filé v alobalu

    Filé v alobalu

    Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

    Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

    Bramborové knedlíky s vekou

    Bramborové knedlíky s vekou

    Doporučujeme

    50 minut
    Pohár red velvet s borůvkami

    Pohár red velvet s borůvkami

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    37
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Palačinky
    Palačinky
    25
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    24
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    24
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů vás zachrání v pracovním týdnu
    „Mami, co bude dnes k jídlu?“ Těchto 5 receptů…
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    Jágr zůstal paf! Vzkaz na kalhotkách od Koukalové

    AHA.cz Obrovské zklamání pro královnu! Takovou »vyžírku« v paláci ještě neměli

    Obrovské zklamání pro královnu! Takovou »vyžírku« v paláci ještě neměli

    AHA.cz Deník Aha! 8.3.2021

    Deník Aha! 8.3.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Horoskop na tento týden: Koho čekají změny, kdo si může dovolit riskovat?

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Ženy.cz Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Český lev 2021: Šaty, které jste v televizi sotva zahlédli!

    Maminka.cz 7 triků jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět...

    7 triků jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět...

    Reflex.cz Petr Fiala: Chci žít normálně, baví mě neposr*t se, když se všichni pos*rou. Vládě nemůžu věřit, Babiš je ostuda

    Petr Fiala: Chci žít normálně, baví mě neposr*t se, když se všichni pos*rou. Vládě nemůžu věřit, Babiš je ostuda

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Francouzské brambory od mé maminky
    Francouzské brambory od mé maminky
    Francouzské kuře II.
    Francouzské kuře II.
    Francouzské palačinky
    Francouzské palačinky
    Francouzské toasty s červeným ovocem
    Francouzské toasty s červeným ovocem
    Francouzské toasty s pestem
    Francouzské toasty s pestem
    Francouzský citronový koláč - Tarte au citron
    Francouzský citronový koláč - Tarte au…
    • Recepty.cz
    • Francouzské řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí