Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g kuřecí maso - stehenní řízky, paličky, stehna pro tři osoby, cca
    • 100
      g pórek nebo jednu větší cibuli
    • 160
      g červená paprika nebo žlutá...
    • 250
      g cuketa nebo lilek
    • 200
      g rajčatové pyré cca
    • 10
      ks cherry rajčátka cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • rozmarýn nebo tymián
    • sůl
    • máslo - pár tenkých plátků na kuře
    • koření dle chuti: čubrica, adžika, gyros...
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme na dno remosky, zalijeme ji rajským pyré, posypeme kořením dle vlastní chuti, osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou, pokud kořenící směs neobsahuje sůl a navrch naskládáme osolené kuřecí díly, které poklademe tenkými plátky másla. Podlévat není nutné, zelenina a pyré obsahuje dost tekutiny a případné podlití zkontrolujeme až během pečení.
2
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle velikosti porcí masa 70 - 80 minut. Během druhé poloviny pečení maso dvakrát přelijeme kořeněnou zeleninovou šťávou a případně i podlijeme (jen trochu).
3
Pokud nepečeme v remosce, ale v pekáči v troubě, postup je stejný, jen pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 190°C, prvních 30 minut zakrytý, pak odkryjeme a dopékáme. Zeleninu zbytečně nemícháme.
4
Během pečení si uvaříme rýži, kterou podáváme jako přílohu v čistém stavu nebo rýži vmícháme přímo do zeleniny a podáváme kuřecí maso se zeleninovou rýží. To už záleží na chuti každého.
5
Příprava králičího masa je stejná, jen doba pečení je o několik minut delší.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: