Cuketové kari kuře (nejen z remosky)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna - já použil vykoštěná + dvě křídla
    • sůl
    • kari
    • 500
      g cuketa mladá, 400 -
    • 1
      ks rajče velké masité
    • 2
      stroužek česnek
    • máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře dostatečně osolíme a posypeme kari kořením dle chuti, položíme na větší kusy pokrájenou cuketu, rajče a nasekaný česnek do máslem vytřené remosky nebo pekáčku. Na maso můžeme dát ještě tenký plátek másla nebo ho zakápneme olejem.
2
Pokud budeme péct kuře v remosce, nebudeme přidávat vodu. Pečení se díky vodě obsažené v cuketě i rajčeti obejde bez úplného podlévání. Maso jen během pečení na zelenině jednou nebo dvakrát otočíme.
3
Budeme-li péct v předehřáté troubě na 190 stupňů, podlití si pohlídáme, protože se nám tekutina bude rychleji odpařovat než u kuřete zaklopeného v remosce. Kuře během pečení taktéž otočíme.
4
Do zeleniny během pečení moc nepícháme, abychom jí nerozbili na kaši. Od kari koření a výpeku z kuřete dostane cuketa příjemnou chuť a nahradí nám i část přílohy.
5
Podáváme s těstovinami, do kterých vmícháme vypečenou šťávu nebo s vařeným bramborem.
Kategorie: Kuřecí Zelenina
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Kari Kuřecí stehna Máslo Rajče Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: