• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Tvarohový závin
    Napište svůj komentář k receptu

    Tvarohový závin

    autor: Vlastina
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tvarohový závin
    Tvarohový závin
    Tvarohový závin
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g máslo
      • 250
        g hladká mouka
      • jablka
      • rozinky
      • ořechy
      • skořicový cukr
      • 1
        ks vejce
      • 250
        g měkký tvaroh

    Postup přípravy receptu

    1
    Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými ořechy a skořicovým cukrem.
    2
    Přehneme, dobře kraje umačkáme, aby jablka nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, opatrně přeneseme na plech a pečeme v horké troubě. Krájíme až po vychladnutí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krůtí závin

    Krůtí závin

    Houbový závin

    Houbový závin

    Pivní závin

    Pivní závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Renata
      Renata | 2. 2. 2014 13:46

      Tak já ho udělala přesně podle receptu a uplně popraskal a byl na vyhození a to peču 2 krát týdně nic podobného se mi ještě nestalo :-X

    • zdena
      zdena | 28. 9. 2012 16:22

      konečně se mě sešel tvaroh i jablka,tak sem byla ráda,že sem našla recept.dík

    • recepty73
      recepty73 | 19. 11. 2010 17:32

      ...dávám jen rozinky a jablka na kostičky,pak zaroluji a peču.Ani nepomazávám vejcem,protože máme rádi sladké,tak po upečení pořádně pocukruji,jako štolu... .Je to rychlá varianta oblíbených jablečných taštiček(šátečků) :-).

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:11

      Znám už z dětství a peču z těsta hlavně marmeládové pirožky.Byly doby,kdy stál tvaroh 1,60Kč a po gulášovce byly pirožky levným jídlem na dojedení.Tvaroh raději opravdu balený,jak píše Lenka,já tvaroh před pečením večer zabalím do novin - samozřejmě v tom papíru,nebo co to je za obal a položím na něho litr mléka v krabici.Noviny jsou ráno plné vody a tvaroh je super.

    • Lenka Zavřelová
      Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:01

      Pro Berču-tvaroh dávám jen balený, vaničkový by tu byl moc "mokrý". Těsto se někdy trošku lepí, ale stačí dobře pomoučnit desku, těsto, či váleček a jde to dobře. Recept jsem ještě nedělala, ale ze stejného těsta válím plát na taštičky.

    • Dagmar
      Dagmar | 23. 8. 2006 11:14

      Dávám raději polohrubou mouku

    • Berča
      Berča | 23. 8. 2006 10:28

      Mám prosím dotaz tvaroh se dává balený nebo vaničkový? A není to málo mouky? Jen se bojím, aby se dobře vyválel a nelepil.

    • Ivana
      Ivana | 23. 8. 2006 07:47

      Z tohoto těsta peču povidlové taštičky a po upečení obaluji ve skořicovém cukru.

    • Emka
      Emka | 22. 8. 2006 21:35

      Do tohoto těsta dávám různé náplně, výborný je závin s tvarohem a jahodami nebo třešněmi - samozřejmě vypeckovanými

    • Lenka Zavřelová
      Lenka Zavřelová | 22. 8. 2006 20:23

      Budu muset vyzkoušet, závin jsem ještě z tohoto těsta nedělala. Jinak ho ale používám na taštičky s marmeládou a to nemá chybu. Také dávám heru, je levnější a při pečení se máslu určitě vyrovná.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 22. 8. 2006 11:39

      Tohle těsto používám i na slané chroupání k vínu.Přidám trochu soli, vyválený plát pomocí válečku přenesu na vymazaný plech,rádýlkem pokrájím na požadované tvary, potřu vajíčkem a sypu sezamem, nebo mákem , kmínem, peču dozlatova. Těsto krásně naskočí a v místě nakrojení se samo oddělí, není potřeba se s tím piplat na vále a přenášet jednotlivé kousky k pečení na plech, jak jsem tady v některých receptech četla. Jinak těsto je výborné na všechny způsoby, jak jsem psala na předchozí stránce.

    • Zapletalka
      Zapletalka | 21. 8. 2006 22:16

      S letními jablky, skořicí a ořechy moc dobrý, lehký moučník

    • Maruš
      Maruš | 20. 8. 2006 16:50

      Toto je jedno z mých oblíbených těst a dost univerzální.Používám taky Heru.Peču i pro diabetika,takže je to senza recept.Někdy z těsta vykrajuji větší kolečka,dám jablka už se vším promíchané,přikryju druhým kolečkem a dobře po obvodu přimáčknu.

    • KV.
      KV. | 5. 4. 2006 18:58

      MOC DOBRE, RYCHLE A JEDNODUCHE. MUJNEJOBLIBENEJSI RECEPT NA ZAVIN. DIKY MOC.

    • XY
      XY | 15. 2. 2006 11:43

      Toto těsto jsem naplnila tvarohovou náplní, do které jsem přidala na kostičky nakrájené hrušky z kompotu (který mám doma a samostatně ho moc nejíme), přidala jsem trochu skořice a lžíci kandované jemně nasekané pomerančové kůry a lžíci rozinek a závin byl snědený během odpoledne. Budu tak zpracovávat, ty hruškové kompoty, které jsem dostala od maminky.

    • Anonym
      Anonym | 8. 11. 2005 11:48

      Moc dobré a rychlé

    • Jana z VM
      Jana z VM | 28. 6. 2005 06:45

      Díky,Fleur, dělala jsme už záviny s ledačíms, ale třešně jsem nezkoušela. Za chvíli nám dozrají a starší syn Tomáš by jedl buchty jenom s třešněmi, ale kdo to má vypeckovávat?! Děvče doma nemáme, máme samé chlapi, kteří budou raději rubat v lese, než vypeckovávat třešně. Ale to já jen tak, já to ráda udělám... :o))

    • Fleur
      Fleur | 27. 6. 2005 21:32

      Pro Janu z VM - rozválené těsto posypu kokosem nebo otřechy,trošku pokapu máslem, pokladu třešněmi, přidám rozinky, skořici a zabalím, už jsem také zkoušela pod třešně potřít tvarohovou náplní a to třešně, bylo také fajn.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 27. 6. 2005 09:05

      Fleur, dáváte do toho závinu jenom vypeckované třešně, nebo to ještě něčím vylepšujete (kromě cukru a trochy másla)?

    • Gertruda Šimová
      Gertruda Šimová | 26. 6. 2005 09:43

      Toto těsto používám na šátečky s marmeládou a upečené ještě horké obaluji v cokru s vanilkou.

    • Fleur
      Fleur | 25. 6. 2005 20:14

      S třešněmi, samozřejmě vypeckovanými, pochoutka!

    • Jana Povolná
      Jana Povolná | 24. 6. 2005 23:19

      Znám,znám - SUPER recept,dělala jsem včera pro děti na školkovou besídku z dvojnásobné dávky.Z půlky jsem udělala slané tyčky - některé posypané sýrem,další mákem nebo kmínem a z druhé půlky jsem dělala šátečky s marmeládou (samozřejmě mi u některých marmeláda vytekla,příště přidám ty piškotky-díky p.Mílo),ale i tak obojí mělo úspěch.Používám také heru a těsto je nádherně vláčné a dobře se s ním pracuje.

    • Zuzka
      Zuzka | 24. 6. 2005 16:27

      Alino, prosím, co to je tvarohová náplň ? To asi nebude jen samotný tvaroh? Vypadá to úžasně.

    • Andrea Pastirčáková
      Andrea Pastirčáková | 10. 6. 2005 19:54

      Tento recept používám už dlouho, jen také místo másla používám heru. Je z toho výborný závin, ale také různě plněné šátečky apod. Vřele doporučuji.

    • Alis
      Alis | 8. 6. 2005 22:00

      Alino, to musela být bomba, zítra jdu pro jahody.

    • Simi
      Simi | 8. 6. 2005 12:28

      Já tenhle recept používám také moc ráda. Místo másla dávám 100% tuk a tvořítkem vykrajuji malé čtverečky, které plním džemem, nebo nastrouhanými ořechy s jablkovými povidly a rumem. Ze čtverečků se balí šátečky a říkáme jim křupinky.

    • Alina
      Alina | 7. 6. 2005 22:10

      Naplnila jsem jahodami, placky jsem po vyválení posypala drcenými piškoty, potřela tvarohovou náplní, pokladla čerstvými jahodami a zabalila. Bylo to vynikající.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 4. 2. 2005 19:30

      Toto tzv.třetinové těsto používám buď na záviny, nebo jablečné řezy ( postup stejný jako u závinu, místo strouhanky dávám mletý kokos a po mašlovaný povrch sypu mandlovými lupínky), a taky jsou výborné taštičky plněné tvarohem, marmeládou - např. z černého rybízu - ňam ! Do marmelády je dobré přidat trochu drcených piškotů, aby nevytékala, jo a místo másla používám Heru - na výsledku to není poznat a ušetřím.

    • Jana H.
      Jana H. | 3. 2. 2005 18:53

      Tento závin znám ještě přidáním prášku do pečiva. Dělám z něho tři záviny na plech. Je moc dobrý, dělám ho často.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Máslo Měkký tvaroh Ořechy Rozinky Skořicový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bavorské vdolečky II.

    Bavorské vdolečky II.

    Dort s ovocem a želatinou

    Dort s ovocem a želatinou

    Křenová pomazánka z červené řepy

    Křenová pomazánka z červené řepy

    Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

    Prokládané brambory s cuketou -…

    Citronovo-tvarohová buchta

    Citronovo-tvarohová buchta

    Sušenky z ovesných vloček s kokosem

    Sušenky z ovesných vloček s kokosem

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Rozmarýnový cheesecake

    Rozmarýnový cheesecake

    Lehký vajíčkový salát s jogurtem

    Lehký vajíčkový salát s jogurtem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    31
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    18
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    17
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    16
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Děti podle hvězd: Blíženci vyskakují z kočárku, Raci potřebují neustálou pozornost

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Tvarohový řez
    Tvarohový řez
    Tvarohový švestkový koláč
    Tvarohový švestkový koláč
    Tvarohový tunel plněný ovocem
    Tvarohový tunel plněný ovocem
    Tvarohový želatinový dort
    Tvarohový želatinový dort
    Tvarožník
    Tvarožník
    Tvarožník II.
    Tvarožník II.
    • Recepty.cz
    • Tvarohový závin
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí