• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Úplně obyčejný hrnkový chleba
    Napište svůj komentář k receptu

    Úplně obyčejný hrnkový chleba

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 38
    doba přípravy: 180 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Úplně obyčejný hrnkový chleba
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        hrnek voda
      • 2
        lžíce rostlinný olej
      • 1
        lžíce ocet
      • 1
        lžička cukr
      • 2
        lžička sůl
      • 2
        lžička kmín
      • 3
        hrnek hladká mouka
      • 2
        hrnek žitná chlebová mouka
      • 1
        lžička droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.Celková hmotnost chleba je cca 1 kg.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Beránek  hrnkový

    Beránek hrnkový

    Hrnkový perník

    Hrnkový perník

    Drožďová pomazánka - úplně jinak

    Drožďová pomazánka - úplně jinak

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Irena Kolac | 1. 4. 2012 17:22

      Tehle chleba je nejlepší! Už jsem vyzkoušela řadu receptů, ale tenhle nám nejvíc chutná, vždy se povede a vydrží (pokud se hned nesní) dlouho. Teď experimuntuji s moukou. Mouka by měla být co nejkvalitnější. Dala jsem 2 hrnky pšeničné bílé, celozrnné žitné a 1 hrnek špaldové. Také jsem přidala semínka dýňová, lněná, slunečnicová a trochu sezamová. Volba programu je 2-celozrnný větší, tmavý.

    • Irena Kolac | 21. 1. 2012 12:48

      Moc nám chutnal, je jednoduchý, nemusí se nic vážit, použila jsem odměrky k pekárně. Po upečení je křupavý, když se dá do mikrovlného sáčku, tak kůrka změkne. Snědl se hned.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 26. 3. 2011 20:41

      Rozhodně odměrku. Mám vyzkoušeno několikrát. Vlastně u všech receptů k pekárně se používá odměrka jako míra pro hrnek ;-)

    • kapi | 26. 3. 2011 19:30

      Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký hrnek používáte. Jestli 250 ml, nebo odměrku která je u každé pekárny. Děkuji Katka ;-)

    • Jana Sochová
      Jana Sochová | 10. 9. 2010 12:42

      Výborný, připomněl mi chuť bulharského chleba.

    • Iveta Janatová
      Iveta Janatová | 2. 12. 2009 21:47

      Je opravdu vynikající.Obrázek jsem přidala.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 17. 11. 2009 15:43

      Není mokrý, utěrka je z přírodního materiálu (len, bavlna), který pojme případnou nadbytečnou vlhkost. Peču chleba vždy večer, ráno je zchladlý, ale křupavý, jako by byl docela čerstvý. Zchladlý chléb už ale dávám do mikrotenu, aby zbytečně neosychal.

    • Iveta Janatová
      Iveta Janatová | 17. 11. 2009 15:38

      Je krásně nadýchaný a dobrý.Jarka O.::chtěla bych se zeptat,není mokrý ,když ho zabalíš po upečení do utěrky???Já nechávám zchladnout na mřížce a je v pohodě.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 21. 10. 2009 10:43

      Jarko, děkuji za tip.:-)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 20. 10. 2009 19:02

      Venyss, já chléb po vyndání z pekárny zabalím do utěrky, nechám ho v ní zcela vychladnout a pak uchovávám v mikrotenu, aby neosychal. Z utěrky je křupavý, po vyjmutí z mikrotenu krásně zvláční.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 20. 10. 2009 08:59

      Musím dát také za 1. Jen bych se chtěla zeptat, jestli by mi někdo neporadil,jak docílit toho,aby celá ta kůrka neztvrdla. Stane se mi to pokaždé u jakéhokoliv chleba. Když ho vyndám z pekárny,tak ho položím na utěrku,nechám vystydnout a dam do papírového pytlíku...

    • Veronika Hlušková
      Veronika Hlušková | 13. 10. 2009 13:00

      Úplně obyčejný? Je skvělý. Dělám ho snad denně, moje rodina už jiný nechce. Je snadný, rychlý a vynikající. A není nad to si ho udělat pěkně čerstvý na ráno. Má fakt vynikající chuť. Dala jsem recept své kamarádce, a i tam měl veliký úspěch.Celá rodina Vám dáváme za jedna.

    • Marcela Fischerová
      Marcela Fischerová | 22. 3. 2009 10:32

      Chleba je výborný, hodně připomíná chléb toustový.

    • Hana Belšánová
      Hana Belšánová | 17. 3. 2009 07:31

      Vyzkoušela jsem spoustu receptů,většinou s úspěchem ,ale zatím u mě vede tento jednoduchý recept kterému dávám 1.Míchám různé druhy mouky,ale tak,abych měla vždy alespoň 2 hrnky mouky hladké pšeničné.

    • Jaroslava Caler
      Jaroslava Caler | 26. 1. 2009 04:49

      Vyzkousela jsem tady kde co, ale tento chleba skutecne pise - rodina se jim malem zadusila:-)Davam 1*

    • Vlaďka Daranská
      Vlaďka Daranská | 13. 11. 2008 08:30

      Zdenku,určitě to vadit nebude...Také jsem ho pekla bez použití pekárny a dopadl dobře.Je třeba,aby se těsto dobře vypracovalo...takže hnětení nejméně dvakrát (já hnětu těsto na chleba cca 20 min., má to dobrý výsledek.Tak přeju hodně zdaru!;-)

    • Zdenek Moravec
      Zdenek Moravec | 13. 11. 2008 08:03

      No kdyz to tady tak ctu tak mam sto chuti to vyzkouset.Nemam ovsem pekarnu.Nebude vadit kdyz to smicham a dam pect do trouby? Diky Zdenek

    • Petr Šmíd
      Petr Šmíd | 3. 9. 2008 21:52

      Tento chleba je daleko nejlepší,nejchutnější a hlavně vždy se podaří! A to je možno přidávat semínka: slunečnice,lnu,tykve,sezamu... a pro ozváštnění i třeba 1/4 hrnku kukuřičné krupice. Zasloužená jednička

    • Iveta Odvárková
      Iveta Odvárková | 18. 3. 2008 10:08

      Milé holky, ženy, dámy, dívky .... :-) Dnes je to týden, co jsem si pořídila pekárnu. Pekla jsem už 7 chlebů, z toho třikrát tento. Je skvělý, povedl se mi vždy, "prokládám" jím méně zdařilé bochníky. :-) První chleba byl podle nějakého divného receptu (nebyl to recept z tohoto webu) a dopadl špatně, uprostřed se hodně propadl. Teď už vím, čím to asi bylo a jak má těsto vypadat, aby se to nestalo. Přesto jsem ani ten první bochník - paskvil - nevyhodila. Usušila jsem ho, nastrouhala na robotu a použila na zahuštění guláše. :-) Tento "úplně obyčejný hrnkový chleba" ale v guláši nikdy neskončí, je to osvědčený recept, řadím ho mezi tutovky. Jo a klikám na jedničku na stupnici pod receptem.

    • Alena B
      Alena B | 19. 1. 2008 15:10

      Já dávám 1 hrnek vody a ¨1 hrnek piva a 1 lžičku vegety.Je také dobrý nám také chutná

    • Věra Novotná
      Věra Novotná | 11. 1. 2008 16:35

      Tento chlebík peču nejčastěji. Chci vyzkoušet všechny recepty co mám, proto peču jeden nový recept, pak zase tento a tak to opakuju. Opravdu je výborný.

    • Věra Novotná
      Věra Novotná | 11. 1. 2008 16:34

      Tento chlebík peču nejčastěji. Chci vyzkoušet všechny recepty co mám, proto peču jeden nový recept, pak zase tento a tak to opakuju. Opravdu je výborný.

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 6. 8. 2007 11:40

      Vybrala jsem si tento chlebíček jako premiéru a ta se povedla. Chuťově vynikající! Ale přisypala jsem trošku mouky. Žitnou mouku jsem sehala pouze Bio, celozrnnou jemně mletou. Už jsem foukla receptu jedničku... Domácí chleba bude teď náš hit, to je už je jasný!

    • Lenka Zavřelová
      Lenka Zavřelová | 7. 7. 2007 14:37

      Už jsme zkoušeli hodně chlebíků, ale bohužel žádný nebyl tak vynikající, jako chléb z krabic-sypká směs. Ty jsou fakt vláčné, pórovité, měkkoučké a nedrobí se ani 3. den. Má někdo fígl, co bylo utajeno v obsahu na krabici? Manžel vykoumal pekařský enzym, ale nevím, zda se dá sehnat..... Momentálně máme zaděláno na chlebový kvásek, tak že by konečně??

    • Anonym
      Anonym | 1. 7. 2007 07:24

      Tento chléb je opravdu výborný. Stojí za to ho skusit upéct.

    • Tereza Roubíčková
      Tereza Roubíčková | 27. 5. 2007 12:44

      ahoj, chléb je vynikající, jen jsem si musela upravit poměr mouky....jinak se mi propadal

    • Pavla Opravilová
      Pavla Opravilová | 26. 2. 2007 11:13

      Tento chlebík je výtečný, ale hlavně rychlý a jednoduchý. Všem, kteří začínají s domácí pekárnou, stejně jako já, doporučuji. Úspěch bude zaručen!

    • Lenka TP
      Lenka TP | 8. 2. 2007 20:20

      tento chleba je sice jednoduchý, ale mě se nepovedl vznikla mi ohromná tvrdá koule, ale nevzdámvám to příště ho zkusím znovu

    • Iva Adamová
      Iva Adamová | 17. 1. 2007 19:27

      Tento recept je fakt super - není náročny, ale je hlavně strašně dobrý. Všem doporučuji.

    • jana davidkova
      jana davidkova | 11. 1. 2007 14:45

      Martina KrchnavaKdyž sem si ji já koupila na Slovensku se to před 3.roky jmenovalo Automat na pečenie chleba značka optimum CH-9000.Stále ji mám a perfektnípeču skoro denně a bez poruchy.Slyšela jsem,žev tom někdo pekl sekanou.Kdo ví víc napište.Děkuji.

    • Katka Rundová
      Katka Rundová | 2. 11. 2006 10:29

      Výborný. Navíc se nemusím zdržovat s vážením. Během 2 dnů jsem ho dělala 3x. Výborné je i místo 1 hrnku pšeničné hladké mouky dát celozrnnou. Konzistence zůstane a chuťově je ještě lepší. Jen více takových receptů.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 16. 10. 2006 12:00

      Vynikající chlebík!!! Za 1*.

    • Zdena
      Zdena | 10. 10. 2006 19:21

      Martina, i na Slovensku je to rozšírené a moc, veď je dostať hocikde, len sa treba opýtať.

    • Martina Krchnava
      Martina Krchnava | 10. 10. 2006 12:37

      Ja by som chcela vedet co je to ta domaca pekarna. Tu na Slovensku to asi nieje moc rozsirene. Kde sa to da zohnat a co to stoji? Dakujem za odpoved pokial mozno na email.

    • IVANA SEDOVA
      IVANA SEDOVA | 6. 10. 2006 10:21

      SUPER...JAKO VŽDY OD VÁS VYNIKAJÍCÍ...MYSLÍM,ŽE TENTO U NÁS POVEDE...JE KRÁSNĚ MĚKKÝ,NADÝCHANÝ A OPRAVDU RYCHLOVKA...DĚKUJI ...

    • Iva Hoffmanová
      Iva Hoffmanová | 4. 10. 2006 19:50

      upečen, lehce vychladnutý snězen do posledního drobku. Úplně jednoduchý a dobrý, pekla už jsem dvakrát, z toho druhého kousek zbyl a ještě třetí den moc dobrý.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Ocet Rostlinný olej Sůl Voda Žitná chlebová mouka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krůta po americku

    Krůta po americku

    Závitky v rýžovém papíru

    Závitky v rýžovém papíru

    Zeleninová polévka s klobásou

    Zeleninová polévka s klobásou

    Benediktinská vejce

    Benediktinská vejce

    Mléčná žampionová polévka

    Mléčná žampionová polévka

    Mangové smoothie

    Mangové smoothie

    Ostružinový řez

    Ostružinový řez

    „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

    „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

    Jednoduchý jogurtový beránek

    Jednoduchý jogurtový beránek

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    62
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    30
    Rizoto zeleninové s kuřecím masem
    Rizoto zeleninové s…
    24
    Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
    Masové šišky (kebaby) v…
    19
    Knedle v hrnečku
    Knedle v hrnečku
    19
    Bylinková prsa v šunce
    Bylinková prsa v šunce

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Dáma.cz 11 nejlepších filmů s vánoční atmosférou!

    11 nejlepších filmů s vánoční atmosférou!

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Co všechno musí zvládnout lékařka v porodnici za jedinou směnu? Podívejte se!

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
    Univerzální jednoduché těsto na ovocné…
    Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
    Univerzální těsto na sladké i slané…
    Univerzální zázvorovo-sojová marináda
    Univerzální zázvorovo-sojová marináda
    Uruguayský hovězí rib-eye steak
    Uruguayský hovězí rib-eye steak
    Ústřice se zálivkou mignonette
    Ústřice se zálivkou mignonette
    Uszka s houbami
    Uszka s houbami
    • Recepty.cz
    • Úplně obyčejný hrnkový chleba
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí