Uszka s houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • máslo k podávání
  • Náplň
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g houby
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho, překryjte utěrkou a nechte 20 minut odpočívat.
2
Na másle opečte česnek s nasekanou cibulí, přidejte nakrájené houby a duste je do změknutí. Vmíchejte strouhanku, nasekanou petrželku, osolte a opepřete.
3
Těsto vyválejte na tenký plát a nakrájejte ho na čtverce o straně asi 5 cm.
4
Do středu vložte vždy 1 lžičku náplně, ve vodě namočenou mašlovačkou přetřete okraje a jeden přiklopte na druhý do trojúhelníku.
5
Okraje přimáčkněte, rohy opět potřete, 2 protilehlé otočte směrem dovnitř a tam je spojte. Uvařte v osolené vodě, 2–4 minuty. Podávejte s rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: