Kuřecí játra na olivách a víně

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g játra kuřecí
    • 1
      balení zelené olivy vypeckované
    • 1
      ks cibule větší
    • 100
      ml víno
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • oregáno trochu
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra pokrájená na nudličky (můžeme nechat i celá), opepříme a dusíme. Když jsou téměř hotová, přidáme pokrájené olivy.
2
Víno smícháme se sojovou omáčkou, přidáme solamyl, dolijeme vodou do 250 ml a pomalu přilijeme, necháme přejít varem.
3
Nakonec podle chuti dosolíme.
4
Přílohy: rýže, brambory, chléb.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    24. 10. 2012 10:34

    Výborný recept !!! :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 4. 2012 14:50

    Játra a olivy je hodně neobvyklá kombinace a asi nebude sedět každému, nám to ale chutnalo.