Kuře v kořenové zelenině

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme, naporcujeme a osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek na plátky. Do nádoby s přiléhací poklicí dáme polovinu oleje, osmažíme plátky cibule a česneku a opečeme porce kuřete. Kuře zasypeme zeleninou, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme dusíme v troubě asi hodinu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Kedlubna Kuřecí maso Mrkev Petržel Rostlinný olej Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tonda
    Tonda |

    29. 11. 2013 11:25

    Tento recept znám již delší dobu, jen trochu vylepšený - kuře zevnitř vymazané rozetřeným česnekem a vyplněné nakrájenými žampiony. Jako příloha bramborová kaše.

  • pipča
    pipča |

    21. 2. 2013 09:31

    moc dobré kuře i zelenina, jen jsem nechala dodělat na kuřeti kůrčičku, bez ní by to nebylo ono :-)

  • nerusa
    nerusa |

    14. 11. 2012 14:14

    Vynikající, jemné, upečená zeleninka nám moc chutnala (o kuřeti ani nemluvím) :-)

  • Axla
    Axla |

    30. 1. 2011 22:31

    My to děláme z mražené zeleniny na svíčkovou(lepší jsou kostičky než proužky)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    24. 4. 2009 08:32

    Velmi chutný recept!Dělávám i z bůčku-to nedávám olej,pouze maso položím na zeleninu,podliji a peču.A na tuhle verzi z kuřete mám raději máslo.Jako přílohu máme rádi bramborový knedlík.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: