• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Fantastický bramborový chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Fantastický bramborový chléb

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Fantastický bramborový chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 680
        g brambory
      • 2
        lžíce olivový olej
      • 4
        lžička sůl
      • 665
        g hladká mouka
      • 1
        balíček sušené droždí
      • 150
        ml vývar z brambor

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory i se slupkou pořádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka společně se dvěma lžičkami soli. Uvařené brambory slijeme, ale ponecháme si 150 ml vývaru. Brambory necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme (loupat se ale nemusí), já je mám radši oloupané. Rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme, přidáme olej a kvasnice rozpuštěné v bramborovém vývaru. Až nám vznikne pěkná hmota, přidáme mouku a sůl. Těsto se nejdřív hrozně drobí, ale po chvilce zpracovávání se vytvoří krásné těsto. Těsto necháme zakryté 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme dva bochníky, které rozplácneme a srolujeme na váleček. Srolované bochníky položíme na plech vyložený pečícím papírem, který je lehce posypaný moukou. POZOR - chleba položit tím srolovaným spojem dolů. A zase nechat zakryté 30 minut kynout. Troubu předehřát na 190 °C, chléb otočit tím srolovaným spojem nahoru a péct cca 30-40 minut.
    2
    Pečeme společně s ohnivzdornou miskou s horkou vodou, aby se tvořila pára.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bramborový chléb

    Bramborový chléb

    Bramborový chléb

    Bramborový chléb

    Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

    Bramborový chléb s jogurtem a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lucie Kadera
      Lucie Kadera | 23. 7. 2013 12:10

      neudelala jste nic spatne, tim ze je v tom chlebu tolik brambor zustane pekne vlhky ale to zabranuje tomu aby zustal krupavy, da se ale v troube zase rozpect nebo se daji platky otoustovat (mne chutna i gumovy 8-) )

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 17. 5. 2012 13:48

      Tady nevím, co jsem udělala špatně, chleba měl po vytažení křupavou kůrku, ale jakmile zchládnul, zgumovatěl. Pokud pominu tohle, brambory jsou v těstě super, dělají chleba mnohem vláčnější, takže je velmi dobrý i ve chvíli, kdy by klasický chleba už byl suchý a tvrdý. Pekla jsem z polohrubé mouky, jak paní Lucie, předpokládám, že autorka, píše v komentářích.

    • ajgis
      ajgis | 12. 9. 2011 21:02

      Chválím

    • Lucie Kadera
      Lucie Kadera | 2. 10. 2008 20:06

      Prominte, jde skutecne o hladkou mouku ale muze se pouzit i polohruba.

    • lenka galvasová
      lenka galvasová | 2. 10. 2008 20:02

      Předpokládám,že autorka myslí hladkou mouku.?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení
    Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ananasové řezy

    Ananasové řezy

    Chutní šnečci

    Chutní šnečci

    Čebureky II.

    Čebureky II.

    Celerový salát s ananasem

    Celerový salát s ananasem

    Pečený kapr

    Pečený kapr

    Kuře Anča

    Kuře Anča

    "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

    "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

    Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

    Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

    Thajské žluté zeleninové kari

    Thajské žluté zeleninové kari

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    36
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Marie Doležalová: Celé léto jsem tajila, že znovu čekáme zázrak

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Famózní ale velmi rychlé závitky
    Famózní ale velmi rychlé závitky
    Fánky
    Fánky
    Fantastické sušenky KOKA
    Fantastické sušenky KOKA
    Farářská polévka (s vaječnými nočky)
    Farářská polévka (s vaječnými nočky)
    Farmářská polévka
    Farmářská polévka
    Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
    Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…
    • Recepty.cz
    • Fantastický bramborový chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí