Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka cizrna
    • olivový olej
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička římský kmín
    • 2
      ks červená paprika
    • 400
      g kadeřávek
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      stroužek česnek
    • 6
      ks vejce
    • 2
      ks avokádo zralá
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, měla by být křupavá. Papriky zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, asi v polovině pečení je přidejte k cizrně.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Kadeřávek zbavte tuhých žeber a natrhejte na kousky. Dejte ho do velkého cedníku, důkladně osolte a rukama promněte. Nebojte se přitlačit, kadeřávek hezky zkřehne. Dobře ho propláchněte studenou vodou a pečlivě osušte. Z jogurtu, nadrceného česneku a lžíce olivového oleje připravte zálivku. Ochuťte ji solí a pepřem, ve velké míse promíchejte s kadeřávkem a poté nandejte na talíře.
3
Vejce dejte do rendlíku s vroucí vodou a 8 minut vařte, ochlaďte proudem studené vody, oloupejte a rozdělte na talíře. Avokáda rozpulte, zbavte pecky, dužninu nožem pokrájejte podélně směrem ke slupce a pak napříč a lžící ji vydlábněte. Na talíře přidejte spolu s avokády pečenou cizrnu a papriky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.