• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jindřiščin perník
    Napište svůj komentář k receptu

    Jindřiščin perník

    autor: Zuzka
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jindřiščin perník
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        hrnek hladká mouka
      • 1
        hrnek polohrubá mouka
      • 1
        hrnek cukr Mletý
      • 2
        ks vejce
      • 1
        hrnek mléko
      • 0,50
        hrnek rostlinný olej
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 1
        balíček prášek do perníku
      • 1
        lžíce kakao
      • 2
        lžíce med
      • 2
        ks jablka Menší
      • nasekané ořechy

    Postup přípravy receptu

    1
    Smíchat mouku s práškem do pečiva a do perníku, s cukrem a kakaem. Přidat vejce, mléko a olej. Med, nastrouhaná jablka a ořechy tam být nemusí, ale věřte, nemá to pak chybu. Ořechy buď nasekat najemno, nebo nahrubo podle chuti.
    2
    A proč Jindřiščin? Protože miluju hrnkové buchty a kamarádka mě touto tak potěšila, že jsem musela pojmenovat podle ní. Většinou jsou perníky suché, tenhle je vlhký a vláčný.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí perník

    Domácí perník

    Pudinkový perník

    Pudinkový perník

    Cuketový perník

    Cuketový perník

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • k.minnie
      k.minnie | 14. 8. 2015 15:38

      Jiny pernik uz nepecu. Tento je vlacny a chutove vyborny. <3

    • Lucie
      Lucie | 15. 11. 2013 15:11

      Pernik je chutove vyborny, jen tedy 2 prasky do peciva mi prijdou hrozne moc! Dala jsem cely prasek do perniku a pulku normalniho a i tak to v perniku dost citim.

    • hanka
      hanka | 31. 10. 2013 17:12

      Tak u nas se pernik nikdy nejedl,ale tenhle je naprosto vynikajici po vystydnuti byl asi 2 hodiny :-)

    • Lucka
      Lucka | 17. 10. 2013 11:14

      Vláčnější perník jsem v životě nejedla. Nezapoměl si tam něco??? :-D

    • Lucka
      Lucka | 17. 10. 2013 11:13

      Tak už se mi upekl, dala jsem ho na 25 minut na 180°C , do těsta jsem dala dvě lžíce kakaa, nahrubo jablka i nahrubo ořechy ,jinak všechny ingredience výše vypsané + trošku vody a jelikož jsem měla málo oleje tak ještě rozpuštěné máslo . Povedl se, je moc výborný, akorát na mě moc sladký, chtěla jsem ještě polít čokoládou nebo posypat moučkou ale to už bych nerozdýchala :-D příště dám o dost míň cukru. Jinak je suprovej ,vláčnej,fakt lahoda. Syn se cpe až do bezvědomí. <3 DOPORUČUJI !

    • jitka
      jitka | 12. 5. 2013 19:13

      Suchý? Pochybuji žes ten pernik dělal :-\

    • ReceptyII.
      ReceptyII. | 12. 5. 2013 08:41

      Trochu byl suchý mě to nevadí. Všem chutnal. Takže 1. :)

    • Lenka
      Lenka | 28. 4. 2013 14:41

      Dlouho jsem hledala pernik, ktery bude opravdu vlacny a musim ici, ze u tohoto receptu uz zustanu! Je to nejlepsi pernik, ktery jsem jedla!

    • recepty66 | 31. 10. 2012 15:55

      Perník byl moc vláčný. Neměl chybu takže, dávám za 1*. Jirka

    • Lucie
      Lucie | 28. 10. 2012 17:07

      Výborný, rychlý, vláčný perník. Rodina po něm skočila raz dva, snad něco zbude na snídani :-)

    • Roman
      Roman | 17. 10. 2012 17:07

      tak je to fakt dobré přidal jsem do těsta trochu kokosu a rozinek a vynikající

    • Lucie
      Lucie | 1. 7. 2012 10:05

      Je nejenom moc dobrý, ale i rychle upečený! :) Za mě 1 s hvězdičkou :)

    • ladislav duspiva
      ladislav duspiva | 11. 2. 2012 11:03

      muze to dat na plech a dat pect :-D :-D :-D :-P :-P :'( :-| :-| <3

    • Renata
      Renata | 22. 1. 2012 11:54

      prosim jak dlouhe se pece a na kolik stupnu :-\ diky

    • Leckéši Monika | 22. 1. 2012 07:49

      Opravdu moc dobrý perník a hlavně rychle upečený....no a taky rychle snězený.

    • alzbeta.f3 | 17. 11. 2011 07:45

      Perník je opravdu vynikající, měl doma úspěch ;-)

    • Zuzka
      Zuzka | 10. 11. 2011 11:32

      Mám plech nějakých 28 x 38 cm. Já to vždycky odhadnu na jaký plech to mám dát až udělám těsto a vidím kolik ho je, pak se rozhodnu jestli dám malý, střední nebo velký. Do bábovky jsem to nezkoušela, nevím, jak by to dopadlo.

    • MJG | 9. 11. 2011 10:44

      Můžu to nalit do bábovkové formy, vejde to tam? Na jak velký je to plech?

    • ewzenek37 | 27. 10. 2011 13:35

      Perník je výborný! Je krásně nadýchaný. Dávám jedničku ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 15. 2. 2011 14:09

      1* :-*

    • Zuzka
      Zuzka | 15. 2. 2011 13:27

      Děkuji! :-*

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 14. 2. 2011 18:30

      Zuzko, chválím za 1

    • Radka Oppolzerová
      Radka Oppolzerová | 9. 6. 2008 16:55

      Perník je vynikající,v poledne jsem ho upekla u už není,musím péct znovu.Supr recept.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 19. 3. 2007 12:05

      Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že vám chutná.

    • renule
      renule | 18. 3. 2007 16:26

      Vynikající recept, pochutnali jsme si celá rodinka. Moc díky za něj!!!

    • Jana D.
      Jana D. | 18. 3. 2007 13:44

      Perník byl moc dobrý, dala jsem ořechy a rozinky a jen se po něm zaprášilo:)))

    • Martina
      Martina | 27. 2. 2007 15:17

      Pernik byl výborný a krásně vláčný - díky jablkům. Díky moc za fajn recept.

    • Anonym
      Anonym | 6. 12. 2006 22:06

      Dostala jsem chuˇt na perní,který miluju,tak ho jdu vyzkoušet.

    • D K
      D K | 18. 11. 2006 18:06

      Právě jsem upekla s menší změnou. Dala jsem jen půl hrnku cukru a místo mléka syrovátku a místo jablek dýni. A opravdu se rozplývá.

    • Zuzana
      Zuzana | 7. 11. 2006 11:03

      Perník je výborný, rozplývá se na jazyku. A hlavně je velice jednoduchý na přípravu.

    • Blanka
      Blanka | 11. 9. 2006 11:23

      Dala jsem jablka i ořechy a perník výborný, nadýchaný a přitom nebyl suchý.

    • Oli
      Oli | 5. 9. 2006 13:07

      Perník jsme vyzkoušeli, protože jsme měli nadbytek letních jablek a nebyli jsme zklamaní. Perník je krásně vláčný a moc dobrý.

    • Pavlína Š.
      Pavlína Š. | 3. 8. 2006 18:58

      Zuzko, moc dekuji za odpoved. Pernik uz jsem pekla, ale nebyla jsem si jista s velikosti plechu, tak jsem pouzila babovkovou formu. Babovka byla dobra, ale myslim, ze jako pernik to bude lepsi:-). Proste tam chybela ta kurcicka. Tak zkusim znovu na plechu:-ú.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 2. 8. 2006 20:36

      Pro Pavlínu: peču na teflonovém vyšším plechu od Tescomy, vnitřní rozměry má zhruba 34 x 24 cm. Tento perník krásně naskočí díky prášku do pečiva i prášku do perníku. Vyzkoušejte, je moc dobrý. Napište, jak se vám povedl.

    • Pavlína Š.
      Pavlína Š. | 2. 8. 2006 07:29

      Pecete pernik klasicky na velkem plechu? Nebude moc tenky?

    • Lulu
      Lulu | 27. 4. 2006 12:12

      Dobre,jenom na muj vkus moc sladke a spis bych pridala vic kakaa,ale jinak fajn.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 25. 3. 2006 17:39

      Příště asi přidám i předem namočené rozinky, ty máme taky rádi.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 25. 3. 2006 17:37

      Dneska jsem perník pekla, musím uznat, že je jednoduchý,rychlý a dobrý.Pekla jsem 20 min na 180.Dala jsem 3 nastrouhaná jablka, med i posekané ořechy.Protože mám ráda změnu a potřebovala jsem se zbavit některých "přebytků", tak jsem půlku perníku polila hned po upečení zakysanou smetanou, čtvrtinu této půlky jsem posypala grankem a čtvrtinu mletými ořechy+vanilk.cukrem.Dětem chutnal více se smetanou(byl sladší,tak asi proto).

    • Dagmar Krejčí
      Dagmar Krejčí | 19. 3. 2006 10:35

      Perník je opravdu dobrý.Neměla jsem ořechy,tak jsem dala kandované ovoce.Jen se po něm zaprášilo.

    • Hana Teplárková
      Hana Teplárková | 9. 3. 2006 09:59

      Tak opět musím dát za 1.Je moc dobrý,rychlý a hlavně není suchý jak některé perníky bývají.Děkuji za recept.

    • Blanka Jonášová
      Blanka Jonášová | 26. 2. 2006 15:00

      Opravdu vynikající perník vřele doporučuji.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 23. 2. 2006 13:05

      To záleží podle typu trouby. Peču na 180-190st. asi 35 minut. Používám vrchní a spodní ohřev.

    • jana
      jana | 21. 2. 2006 19:13

      Jak asi dlouho je třeba péct?

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 20. 2. 2006 11:59

      Patří tam opravdu oba dva, proto je tak kyprý.

    • Irma
      Irma | 20. 2. 2006 06:16

      Opravdu tam patří prášek do pečiva i prášek do perníku. Oba dva jsou přece kypřící?

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 19. 2. 2006 15:49

      Tenhle perník opravdu nemá chybu. Je vynikající! Jen na něj myslím, už se mi sbíhají sliny. Jelikož miluju jablka, dala jsem do těsta radši tři a místo strouhání jsem je pokrájela. Díky za tu mňamku.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Pečení Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Kakao Med Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Šťáva z malin, jahod apod.

    Šťáva z malin, jahod apod.

    Pařížské rohlíčky II.

    Pařížské rohlíčky II.

    Kapr pro paní Jarčuškovou

    Kapr pro paní Jarčuškovou

    Vyprošťovací česnečka

    Vyprošťovací česnečka

    Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

    Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

    Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

    Nepečený karamelový dort s ricottou a…

    Těstoviny se špenátem a masem

    Těstoviny se špenátem a masem

    Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

    Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

    Grilovaný řapíkatý celer

    Grilovaný řapíkatý celer

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    41
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    39
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    27
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Jihočeské hnětýnky s čokoládou
    Jihočeské hnětýnky s čokoládou
    Jihočeské Kosmatice
    Jihočeské Kosmatice
    Jihofrancouzský salát
    Jihofrancouzský salát
    Jiný houbový gulášek
    Jiný houbový gulášek
    Jiříkova pomsta
    Jiříkova pomsta
    Jiříkův biskupský chlebíček
    Jiříkův biskupský chlebíček
    • Recepty.cz
    • Jindřiščin perník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí