Sladko-kyselé vepřové po thajsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 300
      g vepřové maso kotlety, nebo jiné libové
    • 1
      ks červená cibule menší/střední
    • 2
      lžíce rybí omáčka thajská, nebo Pad Thai sauce - ústřicová
    • pepř drcený
    • 4
      lžička cukr
    • 1
      ks červená paprika
    • 150
      g ananas čerstvý
    • 2
      ks rajčata
    • okurka půlka
    • 2
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa by měla být lehce namražená, aby se vám snáze krájelo - je potřeba nakrájet tenké, dlouhé proužky.
2
Rozehřejte na pánvi olej a přidejte nasekaný česnek, asi po 1 minutce přidejte plátky vepřového. Nechte restovat asi 2-3 minutky, občas promíchejte, aby se nespálil česnek. Přidejte cukr, rybí/ústřicovou omáčku a na tenké plátky nakrájenou cibuli a restujte další 3 minutky než směs trochu ztmavne - cukr lehce zkaramelizuje.
3
Přidejte na malé kostky nakrájenou papriku, rajčata na měsíčky a na kousky nakrájený ananas. Nechte dělat na pánvi, další 2 minutky. Mezitím škrabkou nastrouhejte okurku - aby vznikly tenké plátky - střed nechte být (můžete ho sníst). Jarní cibulku šikmo nakrájejte a většinu, spolu s okurkou přidejte do pánve.
4
Nechte poslední minutku - dvě prohřát a servírujte. Podle chuti můžete dosolit, ale není to nutné - rybí i ústřicová omáčka už solená je.
5
Servírujte s trochou čerstvé jarní cibulky a koriandru. Vhodná příloha je rýže nebo asijské vaječné nudle.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.