V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm do sklovata na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupanou a na větší kostky nakrájenou muškátovou dýni a...
více o Dýňová polévka I.
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem....
více o Cuketa plněná mletým masem
Do velkého či vysokého kastrolu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.Do studené vody vhodíme umyté...
více o Poctivá kuřecí polévka
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a...
více o Senzační krevety
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a...
více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Avokádo používám často do salátů, jím ho jen tak se solí, pepřem a oliváčem, výborný je třeba i do brownies. Anebo si udělejte fantastickou snídani či...
více o Avokádová pomazánka na toasty
Troubu zapněte na 140 °C. Pepř, koriandr a vlašské ořechy podrťte v hmodíři. Bylinky omyjte, osušte a nasekejte najemno. Šalotku nakrájejte nadrobno....
více o Vepřová panenka v hořčičné krustě
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso...
více o Marinované steaky
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
Vařící...
více o Steak s pepřovou omáčkou
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby...
více o Zapečené lilky
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte...
více o Pečené brambory
Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí...
více o bramborový salát bavorský
Maso nakrájíme na plátky či větší kousky, které mírně poklepeme. Poklepané maso potřeme hořčicí do které jsme si nejdříve zamíchali česnek, sůl a...
více o Krkovice s červeným zelím
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vodu slijeme a špagety necháme okapat.
Očistíme a na silnější plátky nakrájíme žampiony....
více o Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěný celer a mrkev nastrohejte najemno a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Zakápněte olivovým olejem,...
více o Pomazánka z pečeného celeru
Řepu si omyjeme (neokrajujeme) a dáme vařit. Vaříme přibližně 15-20 minut.
Bulvy necháme vychladnout, okrájíme slupku a nastrouháme najemno.
Vymačkáme...
více o Pomazánka z červené řepy I.
1.Brokolici si rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Společně dáme do hrnce a povaříme cca 5 minut. Poté scedíme a...
více o Karbanátky z brokolice
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo....
více o Meruňkové čatní s cibulí
Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3)
Na pánev nalijte olivový olej....
více o Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví
Kuřecí prsa omyjte, osušte a naklepejte na velké plátky, osolte a okořeňte.
Rozložte je na pracovní desku a na každý kus masa položte plátek šunky a...
více o Kuřecí Cordon Bleu
Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme...
více o Tvarohové noky v rajčatové omáčce
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka.
Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik...
více o Chřestová polévka III.
Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky.
Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte...
více o Naložený kořeněný ovčí sýr
Sýr nakrájíme na 4 plátky a každý plátek potom na třetiny. Na každý špíz napíchneme rajské jablíčko, kousek mozzarelly a stočený plátek salámu....
více o Pikantní špízy
Těstoviny vaříme 15-20 minut v osolené vodě, scedíme. Uvařené těstoviny propláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na...
více o Mušle s rajčaty a sýrem
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a...
více o Grilovaná kachna na pomerančích
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.)
Teplé...
více o Bulgurový salát s rudými perlami
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny...
více o Dušená kapusta se slaninou
Vejce rozšlehejte v misce vidličkou nebo metličkou, osolte, opepřete a přidejte hrst nasekaných listů medvědího česneku. Směs nalijte na mírně...
více o Vaječná omeleta s medvědím česnekem
3 lžíce olivového oleje smícháme se lžičkou medu a šťávou z poloviny citronu. Osolíme, opepříme a vmícháme do omyté rukoly.
Do hrnce si nalijeme vodu...
více o Rukolový salát se ztraceným vejcem
Čočku přebereme, propláchneme, osolíme, zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí.
Na uvařenou čočku dáme tuňáka, nakrájené rajče a bazalku....
více o Černá čočka s tuňákem
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji...
více o Výpečky z remosky po každé jinak
Maso se slaninou nakrájejte na menší kousky. Přidejte 1 cibuli a dvakrát umelte. Vmíchejte máslo, vejce, víno a koňak. Směs osolte, promíchejte s...
více o Zaječí paštika s cibulkou
Smísíme olej s chilli omáčkou, solí a pepřem. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka. Lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty nasypeme...
více o Pikantní žebírka na grilu
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,...
více o Steak na pepři dle Karla Pinka
Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní...
více o Křupavý jarní salát
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15...
více o Červená řepa s medem podle J. Krausové
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte).
Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými...
více o Pikantní nadívané žampiony
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky).
Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte...
více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Připravíme si kuřecí maso, omyjeme, osušíme.
Začneme s marinádou. Máslo rozpustíme, do něj přidáme nakrájenou cibuli a česnek, potom přihodíme...
více o Pečené kuře podle macechy
Vepřový bůček pokrájíme na slabší (cca 1 cm) plátky, které dáme na plech, osolíme, zaprášíme paprikou, okořeníme dle chuti chilli pastou, česnekem,...
více o Kořeněný paprikový bok
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do...
více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Troubu si zapneme na 220 stupňů.
Každou bramboru si společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca...
více o Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou