Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžíce medové balsamico
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 800
      g vepřové maso
    • 3
      ks cibule
  • Glazovaná zelenina
    • 200
      g mrkev
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 200
      g žampiony
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř drcený
    • 1
      lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny marinovat při pokojové teplotě. Maso zprudka opečte ze všech stran na pánvi se lžící oleje.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

2
Troubu rozehřejte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na klínky, dejte do pekáče, podlijte trochou vody, na cibuli položte maso a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba půl hodiny, doba pečení záleží na velikosti masa. Pokud máte zapichovací teploměr, použijte ho, teplota uvnitř masa by měla být 60–70 °C.

RADA: 7 tipů na šťavnatou krkovičku

3
Zeleninu očistěte a pokrájejte na poloviny. V pánvi na troše olivového oleje ji pozvolna restujte, aby změkla a chytla barvu, měla by ovšem zůstat křehká. Solte a pepřete až těsně před dokončením, aby houby zbytečně nepustily vodu.
4
Jakmile je zelenina akorát na skus, přisypte do pánve cukr, promíchejte a nechte ho lehce zkaramelizovat. Před podáváním nechte maso pár minut odpočinout na mřížce, aby se uvnitř „dopeklo“ a všechna šťáva zůstala uvnitř. Krájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte s glazovanou zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: