Tortelloni alla panna

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Smith-P.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks vejce z nich jen žloutky
    • 4
      lžíce parmazán Parmaggiano Reggiano - uzrálý alespoň 24 měsíců
    • 1
      lžička muškátový oříšek čerstvě nastrouhaný
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 500
      g těstoviny Tortelloni - chlazené, popř. Tortellini
    • 200
      g prosciutto Prosciutto cotto - popř. pražská šunka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prosciutto Cotto nakrájíme na čtverečky. Chlazené (ne sušené) tortelloni - tedy větší verze tortellini - vlastního výběru, nejlépe však plněné masem či šunkou, uvaříme dle návodu.
2
Zatímco se nám ohřívá voda na tortelloni, krátce ve velké pánvi na másle opražíme nakrajený prosciutto cotto, přidáme zhruba 2/3 uvedeného množství šlehačky, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na malý plamen. Až jsou tortelloni hotové a okapané, přidáme je k smetaně s prosciuttem cottem a vaříme dál.
3
V mezičase v misce smícháme žloutky, čersvě nastrouhaný parmezán, muškátový oříšek, sůl a zbylou slehačku. Tuto směs přidáme do pánve a vaříme tak dlouho až než omáčka zhoustne. Ihned rozdělíme na talíře, aby se směs nevařila dál, a podáváme.
4
Toto jídlo není zaručeně nic pro dietáře, nicméně je to sen pro gurmety, kteří hledají snadný a rychlý recept.
5
Dobrou chuť :-)

Komentáře k receptu

  • Hanula88
    Hanula88 |

    28. 3. 2014 23:34

    Sice nic zdravého ani dietního, ale v životě se občas musí zhřešit :-) a tyhle těstoviny jsou vážně boží, děkuji za recept do sbírky.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: