• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Piknik
  • Recepty.cz
  • Jablečné koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jablka
    • 250
      g tuk
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • vanilkový cukr
    • 0,50
      lžička skořice
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Jablíčka nakrájíme na kostičky, zakapeme citronem proti zhnědnutí a odložíme stranou. Máslo, celá vejce a cukr ušleháme, přidáme vanilkový cukr, skořici a mouku s práškem do pečiva, smícháme, přisypeme nakrájená jablka a znovu zamícháme. Na plech vyložený papírem tvoříme lžičkou z těsta kopičky a pečeme cca 20 minut při 200 °C (do zrůžovění). Výsledkem jsou měkké koláčky (polštářky), které dlouho nevydrží, protože je hned sníte!<
2
Tip: chcete-li mít koláčky slavnostnější, můžete přidat nakrájené rozinky nebo ořechy či mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené

Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné pyré

Jablečné pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 4. 2014 21:20

    Vynikající!!!

  • KaRa | 11. 4. 2014 21:20

    Měla jsi pravdu - je to výtečné, mňam.... <3

  • KaRa | 3. 4. 2014 11:09

    :-) :-) :-)

  • martina | 4. 10. 2012 16:02

    tak jsem je dopekla.... ;-) výborné..... :-[ ještě jsem je horké obalila v moučkovém cukru ... :-\ nemusí se,ale je to vynikající.........a hlavně kdo má hodně jablek............užije si jich ;-)

  • majak.11 | 11. 3. 2012 15:58

    Vynikající... Dávám 1 :-P

  • muffi | 30. 10. 2011 15:50

    jsou výborný! :-) napekla jsem dva a půl plechu.. a ikdyž se mi těsto srazilo tak se to moc povedlo! jen se po nich zaprášilo :) :-P

  • vejíkukanka | 26. 9. 2011 20:04

    Za prvé :Je mi 11 a zvládla jsem to co s tho plyne ?:Ž to zvládne každý Za druhé :I když jako já do těsta dáte velké kusy jablek nevadí na první pohled to vypadá strášně ale chutná to famózně můj bratr kterému je 21 snědl 3 plechy takže jsem ještě ke všemu musela přidělávat a jak už zde padlo nejvíce času zabor ta jablka skrátka a dobře je to výtečné a jednoduché jak potvrzuji :-) <3 <3 <3

  • Lucka ... | 20. 7. 2010 13:27

    vynikající..=)...sice je to docela patlačka, ale výsledek stojí za to.=)

  • Petra Hušková | 17. 11. 2009 15:37

    výborné!!těsto "štavnaté" a ty jablka v tom,no prostě baječné!!!!děkuji za recept!!!!

  • Eva P. | 21. 10. 2009 14:54

    Moc nam chutnaly !!! Nejdelsi asi je priprava jablek, ale jinak to je snadne a rychle. Zopakuji !

  • Helena | 26. 1. 2008 15:28

    Až budou švestky,zkuste z tohoto receptu švestkové koláčky.Postup je stejný a jsou také moc dobré.Možná,že by šly i z mrazených švestek,ale to jsem nezkoušela.

  • Zdenka Kačerovská | 26. 1. 2008 13:56

    Teď jsem dopekla koláčky,jsou vážně moc dobre,vláčné.Na plech bych těsto určitě nelila,ty koláčky májí svou jedinečnost,myslím že jako koláč na celý plech to nebude ono.udělala jsem 4 plechy

  • Bára | 4. 11. 2007 16:56

    Zrovna dneska jsem ty koláčky udělala, pravdu máte v tom, že moc dlouho nevydrží, protože se na ně celá rodina vrhla a snědla je všechny, je to fakt úžasný recept, při zadělávání jsem jim moc nevěřila, ale dopadlo to skvěle!!!

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:22

    Děkuji za přidání fota.

  • Jana Cz. | 10. 5. 2007 12:45

    Já měla koláčky uskladněné na míse přikryté jen látkovou utěrkou a bylo to OK. Ani mokré ani oschlé. Určitě ale záleží i na typu jablek, jak moc jsou šťavnatá. Jinak si myslím, že když se těsto dá na plech, není to ono. Přeci jen ty koláčky jsou opečené ze všech stran a myslím, že to "vyzní" trochu jinak.

  • Marsí | 10. 5. 2007 10:10

    Koláčky jsou vynikající a ne příliš sladké hned po upečení...avšak později začínají zřejmě díky jablkům mokvat, což mně dosti mrzelo..ale protože nejsou moc přeslazené, zůstalo jich jen pár také moc chutnaly dětem,které přišly na návštěvu. Pro Danku: nejsem sice autorka receptu, ale při tom pečení se dají ještě zvládnout jiné věci, ovšem je fakt, že se musí hlídat trouba.

  • Danka Snášelová | 8. 5. 2007 19:32

    Minulý týden jsem i já vyzkoušela tenhle recept. Když jsem těsto zpracovala a viděla v míse velkou hromadu, tak jsem neváhala a těsto dala na velký plech. Pekla jsem ho jak paní Petra B. = přes půl hodinu při 180°C. Po upečení jsem koláč potřela rybizovou marmeládou a posypala mletými ořechy. Nevím si představit kolik času autorka receptu musí strávit u plotny, než z té hromady těsta upeče malé jablečné koláčky. Těsta je doopravdy hodně! Koláč na plechu je dost vysoký a celkem dobrý=normál, nic extra.

  • Petra B | 8. 5. 2007 15:36

    Už jsem je zkoušela jednou podle toho receptu. Napadlo mě jak by to chutnalo dát na plech a opět skvělé. Vymazala jsem plech vysypala moukou a pekla přes půl hodiny při 180. Přidala jsem do těsta rozinky, mandle nedávala jsem 40 dkg mouky ale jenom 30 a zbytek mleté ořechy. Po upečení jsem potřele polevou. 15 dkg moučkového cukru, 5 dkg rozehřátého másla, 2 lžíce horké vody a lžíci kakaa. Hned na horké jsem to namazala a než stačil úplně vystydnout byl pryč. Jo a ještě ty jablka jsem krájela na větší kostičky.

  • Zuzana Šindlerová | 30. 4. 2007 11:46

    Vynikající recept, přidala jsem rozinky v rumu, i ty oříšky, fakt mňamka. Jen jsem pekla asi na 190 st. a jen 10 minut. Nestačila jsem se divit, jak velké množství koláčků bylo. Dávám 1 a ukládám do oblíbených.

  • Monika V. | 26. 4. 2007 14:37

    Pavlínko děkuji.

  • Pavlínka | 26. 4. 2007 14:15

    Nejsem autorka,ale myslím si,že je to čistá váha oloupaných jablíček,aspon když peču,vždy dávám tuto hmotnost v již oloup.jablíčkách.

  • Monika V. | 26. 4. 2007 10:43

    Možná je to hloupé, ale chci se zeptat, jestli je myšleno 1 kilo jablek už vykrájených, nebo celých nevykrájených.

  • Jana Cz. | 25. 4. 2007 21:04

    Radmilo, pochvalte kamarádku a díky, že jste se podělila s námi. Píšu ještě jednou, protože chci říct, že jsem schovala dva koláčky, abych zjistila, jak dlouho vydrží dobré. Dnes jsem vytáhla ze skrýše a byly pořád super. Na tu teplotu jsem narazila jen kvůli méně zkušenějším pekařkám. Díky a zdravím.

  • Radmila Hošťálková | 25. 4. 2007 15:22

    Teplotu trouby holt musíme uzpůsobit podle zkušeností s troubou. Jinak v naší rodině je tahle dobrota moc oblíbená. Recept mi poslala kamarádka.

  • Jana Czerwenková | 21. 4. 2007 22:16

    Ještě jsem zapomněla říct, že 200 °C je moc, tedy aspoň u mé trouby.

  • Jana Cz. | 21. 4. 2007 22:10

    Tak jsem je také upekla a souhlasím s Petrou. Jsou výborné. Všem moc chutnalo. Je tu ještě jeden skoro stejný recept s hladkou moukou, tak jsem to fikla půl na půl hladká polohrubá, přidala jsem nakrájené rozinky a do jedné poloviny ořechy a do druhé kokos. Výborné je obojí. Určitě jsem nedělala naposledy.

  • Petra Bílá | 17. 4. 2007 14:23

    Hned včera jsem to upekla bylo to skvělé všem to moc chutnalo. Taková dobrota skoro bez práce. Měla jsem strach, že po vystydnutí už nebudou tak vláčné, ale ještě druhý den byly moooc dobré. Pořád mi to připomínalo nějakou chuť a nemohla jsem si vzpomenout až jsem na to přišla je to podobné hraběnčiným řezům. Jen je s tím méně práce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

20 minut
Těstoviny s rajčaty a vodkou

Těstoviny s rajčaty a vodkou

70 minut
Kuřecí paličky BBQ

Kuřecí paličky BBQ

20 minut
Kosmatice naslano

Kosmatice naslano

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

65 minut
Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou

Šneci z listového těsta se slaninou a…

20 minut
Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou

Chřest v parmské šunce s olivovou…

30 minut
Lososové špízy s teriyaki

Lososové špízy s teriyaki

30 minut
Domácí pribiňák s jahodami

Domácí pribiňák s jahodami

Poslední sledované recepty

386
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
89
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jahodový…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.

Zajímavé články

Chcete krásné opálení? Tyto potraviny vám ho zajistí
Chcete krásné opálení? Tyto potraviny vám ho…
Vojtěška: Zapomenutá fialová kráska pro zdravé vaření plné chutí
Vojtěška: Zapomenutá fialová kráska pro zdravé…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Dobroty z Valašska: Víte, co jsou škračky nebo osúchy a z čeho se dělá luhačovický špaček?
Dobroty z Valašska: Víte, co jsou škračky nebo…
Samosběr jahod: Kde nasbírat jahody za poloviční cenu, než koupíte v obchodě
Samosběr jahod: Kde nasbírat jahody za poloviční…
AHA.cz Dominika Gottová: Žebrala jídlo, teď je milionářka

Dominika Gottová: Žebrala jídlo, teď je milionářka

Mimibazar Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují

Blesk pro ženy Nadčasové boty podle Evy Pavlové: Které sluší všem bez ohledu na věk?

Nadčasové boty podle Evy Pavlové: Které sluší všem bez ohledu na věk?

Ženy.cz Mořský mermaidcore: Jak vypadá největší beauty trend roku a proč si ho zamilovat?

Mořský mermaidcore: Jak vypadá největší beauty trend roku a proč si ho zamilovat?

Blesk.cz Hackeři napadli Rock for People: Podivný symbol na pódiu!

Hackeři napadli Rock for People: Podivný symbol na pódiu!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Šéfové ve vztahu. Kdo ze zvěrokruhu je dominantní partner a chce o všem rozhodovat?

Šéfové ve vztahu. Kdo ze zvěrokruhu je dominantní partner a chce o všem rozhodovat?

Abecedazahrady Mavuň, rostlina do sucha a horka jako dělaná: Jak ji pěstovat

Mavuň, rostlina do sucha a horka jako dělaná: Jak ji pěstovat

Další doporučené recepty:

Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta…
Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené
Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené
Jablečné koláčky z listového těsta
Jablečné koláčky z listového těsta
Jablečné lívance s ovesnými vločkami
Jablečné lívance s ovesnými vločkami
  • Recepty.cz
  • Jablečné koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí