• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Bramborový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bramborový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g brambory Štouchané
    • 2
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 630
      g hladká mouka
    • 7
      g droždí
    • 300
      ml voda Nebo mléko
    • 25
      ml margarín Nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Suroviny vložíme do pekárny postupně ve shora uvedeném pořadí a zapneme program SPRINT (pekárna ETA), velikost 1. Těsto velice nakyne, proto stačí tento rychlý program.
2
Kvasnice se nesmí dotýkat soli ani tekuté části, proto je sypeme až na mouku do vyhloubeného dolíčku.
3
Bramborový chléb obvykle peču, když nám zbydou brambory od oběda. Dávám jich i větší množství, než je uvedeno v ingrediencích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 4. 1. 2010 10:02

    Pán Plaček, množstvo ingrediencii nie je vôbec veľké, pretože ja mám pekáreň, v ktorej sa dá upiecť aj 1,5kg chlieb a poradie je tiež správne aj keď som čítala, že niektorý typ pekárne- len neviem presne ktorý, má práve opačný postup- najskôr sypké, potom tekuté ingrediencie.Ja si ale osobne myslím, že to vôbec nevadí v akom poradí tam dávam materiál aj tak sa to hneď všetko zmieša dohromady, možno je treba postup zachovať hlavne vtedy, keď by bol oneskorený štart a tie suroviny dlhšie čakajú na zmiešanie.

  • Jarka O. | 4. 1. 2010 07:29

    Pane Plačku, pár chlebíků už jsem upekla, i když tento konkrétní zatím ne, ale velmi podobný se strouhanými bramborami. 1) pořadí je O. K., nejdříve se dává tekuté, pak sypké, nakonec droždí. 2) Některé pekárny umí chleba až o hmotnosti 1,5 kg.

  • Jiří Plaček | 3. 1. 2010 22:56

    1/Máte zpřeházené pořadí ingrediencí.2/Celkově tam máte velké množství, myslím, že se to nemůže po vykynutí a upečení do nádobky vejít

  • Petra ... | 12. 10. 2009 14:03

    Včera jsem zkusila chlebík upéct. Co máme pekárnu, skoro pečivo nekupujeme, tak že se snažím dělat různé druhy.Pekárnu jsem nastavila podle paní Káti na program základní, velikost 2, kůrka světlá. Množstvím a nakynutím mi vyšel jen tak, tak, ale byl výborný....

  • kata kubinkova | 10. 1. 2009 17:20

    Dneska jsem zkusila tenhle výborný chlebík je pěkně měkoučký a chuťově je skvlělý. Jen jsem trošku upravila mouku dala jsem 500g polohrubý mouky a 100g celozrnný žitný. Pustila jsem program normal, velikost 2 (mam ETU Sieta).Žádný problém jsem s těstem neměla.Tomuhle chlebíku dávám 1* s chutí :-)

  • Renata Petursson | 18. 9. 2008 19:46

    zkusila jsem upect a.....nejprve bylo testo ridke skoro jako na livance,pak jsem z toho mela "hrnecku var!".....tak hrozne nakynul,ze pri peceni mi nadzvedaval viko pekarny.....chutove byl super,jen je potreba upravit mouku a ostatni ingredience ....pak bude vysledek uzasny..... P.S. taky jsem nahradila 100g mouky za celozrnnou a je to fakt namka..... ;-)

  • Olga Zehnalová | 19. 8. 2008 17:41

    Janka, keď kúpiš sušené droždie, tak na sáčku je napísané aká je gramáž , myslím, že bežne býva hmotnosť 15 - 20gr, to si daj potom od oka asi polovicu, 7gr je necelé 1 deko.

  • Jana Goišová | 19. 8. 2008 07:23

    Může mi někdo poradit, kolik je 7 g sušeného droždí, zatím jsem dávkovala jenom po lžičkách.

  • Sylva Karešová | 26. 3. 2008 22:07

    Kdysi jsme s přítelem koupili bramborový chléb, jestli se nepletu, v Intersparu. Byl velmi dobrý a zajímavý.

  • Anonym | 26. 3. 2008 10:59

    Nás tento chlebík neoslovil.

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:40

    Včera som chlieb piekla, je skutočne výborný. Oddteraz budem piecť vždy len s prílohou zemiakov. Akurát som 250 g múky hladkej nahradila celozrnnou múkou. Takže aj obrázok, ktorý pošlem, bude podľa toho vyzerať:)))

  • Miriam | 3. 2. 2008 10:48

    Chlebík je opravdu výborný.Taky mám pekárnu ETA siesta a u porgramu SPRINT mi nejde zvolit velikost, pouze barva

  • Marika Vaculíková | 21. 1. 2008 19:15

    Chlebík byl výborný, pekla jsem taky radši na základní program a chleba se povedl, hned se snědl.....Anonyme, nepruď, když jsi nezkusil:-))).

  • Anonym | 13. 1. 2008 01:17

    To je fakt chleba?

  • DANUŠA CISÁROVÁ | 12. 1. 2008 13:09

    Výborný prvý pokus s pekárňou Moulinex .

  • lenak | 21. 11. 2007 13:02

    Povedl se a chutna, brambory dodavaji vlacnost. Take jsem pekla na zakladni, vel. 2. Davam za 1

  • Berta | 16. 5. 2007 19:19

    Chlebík je výborný!Prvně se mi nepovedl,dala jsem uvedený rychlý program a byl nedopečený.Ted jsem pekla na základní,velikost 2 a byl vynikající!

  • Lenka TP | 5. 2. 2007 18:17

    výborný chléb doporučuji vyzkoušet opravdu hodně nakyne a nedávejte velké množství brambor nebo bude chleba mazlavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Droždí Hladká mouka Margarín Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

30 minut
Smažený květák s domácím dipem

Smažený květák s domácím dipem

20 minut
Těstoviny s brokolicí a ořechy

Těstoviny s brokolicí a ořechy

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

45 minut
Žemlovka s jablkem a hruškou

Žemlovka s jablkem a hruškou

Poslední sledované recepty

534
Papriková krkovice
Papriková krkovice
315
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
118
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová…
110
Nádivkové muffiny
Nádivkové muffiny
60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Recept na zvýšení imunity podle našich babiček: Pomohou švestky, zázvorová voda i cucání česneku
Recept na zvýšení imunity podle našich babiček:…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Co s bílky, které vám zbyly? Máme pro vás 5 klasických i neotřelých dezertů
Co s bílky, které vám zbyly? Máme pro vás 5…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Jak využít starý chleba? Do polévek, těstovin, na topinky i originální zmrzlinu nebo kávu
Jak využít starý chleba? Do polévek, těstovin, na…
AHA.cz Benešová o krizi s Matonohou: Je to blbý!

Benešová o krizi s Matonohou: Je to blbý!

Mimibazar Testováno mámou: Ideální vzdělávací pomůcka? Interaktivní mluvící kniha Putování magickou Prahou

Testováno mámou: Ideální vzdělávací pomůcka? Interaktivní mluvící kniha Putování magickou Prahou

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Za první republiky byly prostitutky múzami slavných

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Za první republiky byly prostitutky múzami slavných

Blesk pro ženy Potvrzeno! Agáta Hanychová je oficiálně ve vztahu s otcem svého prvního dítěte. Proč se dali zase dohromady?

Potvrzeno! Agáta Hanychová je oficiálně ve vztahu s otcem svého prvního dítěte. Proč se dali zase dohromady?

Ženy.cz Móda z Paříže: 13 podzimních trendů, na které nedají dopustit stylové Francouzky

Móda z Paříže: 13 podzimních trendů, na které nedají dopustit stylové Francouzky

Blesk.cz Zpěvačka Patricia Janečková (†25): Svatba 3 měsíce před smrtí! Operace, k níž se upínala, nepomohla

Zpěvačka Patricia Janečková (†25): Svatba 3 měsíce před smrtí! Operace, k níž se upínala, nepomohla

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Arianin láskoskop na říjen: Lvům se vrátí jejich milostný potencionál, Rybám vyjdou plány

Arianin láskoskop na říjen: Lvům se vrátí jejich milostný potencionál, Rybám vyjdou plány

Abecedazahrady K čemu všemu se hodí kaštany? Dekorace, koňská mast, ochrana před rýmou

K čemu všemu se hodí kaštany? Dekorace, koňská mast, ochrana před rýmou

Další doporučené recepty:

Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový chléb
Bramborový chléb
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Bramborový ježek
Bramborový ježek
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý
  • Recepty.cz
  • Bramborový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact