Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g brambory typ C
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g ovesné vločky na posypání
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžička sůl
    • 400
      ml podmáslí
    • med 1/4 lžíce
  • Bylinkový jogurt
    • 500
      g řecký jogurt - pravý
    • sůl + 1/2 lžičky
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 1
      hrst máta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat.
2
Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a rozmačkejte. Nechte vychladnout.
3
Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
4
Smíchejte mouku s vločkami, sodou a solí. Propracujte s podmáslím a medem. Přidejte brambory a rychle zpracujte těsto. Vytvarujte bochník a přendejte ho na plech. Potřete ho vodou a posypte vločkami.
5
Pečte asi 50 minut, pak ho dejte vychladnout na mřížku. Podávejte s jogurtem, cibulkou, mátou a se špetkou soli.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: