• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Způsob přípravy
    • Kvašení

    Kvašení

    Vybíráme z receptů

    Přidat kategorii do oblíbených
    Jablečný ocet - domácí výroba

    Jablečný ocet - domácí výroba

    Výrobu jablečného octu podle letitého receptu našich babiček se budu snažit popsat co nejsrozumitelněji. :-) Do desetilitrového kbelíku naloupeme... více o Jablečný ocet - domácí výroba

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

    Kysané zelí ve sklenicích + salát

    Kysané zelí ve sklenicích + salát

    Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání... více o Kysané zelí ve sklenicích + salát

    60 minut
    Těsto na domácí chleba

    Těsto na domácí chleba

    Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba

    40 minut
    Domácí (plněné) rohlíky

    Domácí (plněné) rohlíky

    600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky

    70 minut
    Podmáslový chléb

    Podmáslový chléb

    Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud... více o Podmáslový chléb

    15 minut
    Rybízové víno II.

    Rybízové víno II.

    Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.

    90 minut
    Bramborový chléb

    Bramborový chléb

    Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte... více o Bramborový chléb

    Jahodový likér

    Jahodový likér

    Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc... více o Jahodový likér

    60 minut
    Těsto na francouzské bagety

    Těsto na francouzské bagety

    250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety

    55 minut
    Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

    Bramborový chléb s jogurtem a…

    Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat. Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a... více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

    Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

    Kynutý houskový knedlík v domácí…

    1. V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně (v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát 1 lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na... více o Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

    10 minut
    Salát zdravíčko

    Salát zdravíčko

    Mrkev, celer a zelí nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné proužky (nelépe je ji nastrouhat na struhadle). Pak je vložíme do větší mísy a asi 10... více o Salát zdravíčko

    Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

    Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

    Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí... více o Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

    15 minut
    Likér čtyř vůní

    Likér čtyř vůní

    Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat.... více o Likér čtyř vůní

    Ovocné víno

    Ovocné víno

    Ovoce omyjeme a vložíme do 2 třílitrových lahví. Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Vlahým nálevem zalijeme ovoce, láhve zaděláme celofánem,... více o Ovocné víno

    Višňovka II.

    Višňovka II.

    Višně propláchneme ve vodě. Do 4 litrové sklenice klademe višně a prosypáváme cukrem krystal. (Naklademe asi 5 cm višní a prosypeme). Sklenici... více o Višňovka II.

    Saké - činzáno

    Saké - činzáno

    Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a... více o Saké - činzáno

    Domácí fernet

    Domácí fernet

    Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.... více o Domácí fernet

    Jablečný ocet

    Jablečný ocet

    Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme... více o Jablečný ocet

    Houbové knedlíky II.

    Houbové knedlíky II.

    Těsto: V trošce vlažného mléka rozpustíme droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme... více o Houbové knedlíky II.

    Domácí světlý bochník s kmínem

    Domácí světlý bochník s kmínem

    Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto. Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a... více o Domácí světlý bochník s kmínem

    10 minut
    Pivní tvarůžky

    Pivní tvarůžky

    Do uzavírací nádoby klademe vrstvy: rozdrobené tvarůžky, drcený kmín, červená mletá paprika. Až máme vrstvy pokladeny, zalijeme 1 dl piva, uzavřeme... více o Pivní tvarůžky

    Doporučujeme

    50 minut
    Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

    Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    80 minut
    Krupicová kaše s jablky a mandlemi

    Krupicová kaše s jablky a mandlemi

    Poslední sledované recepty

    83
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    59
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    57
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    53
    Vánoční perníčky - hned měkké
    Vánoční perníčky - hned…
    42
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…

    Zajímavé články

    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…
    Co vařit na podzim, aby vám bylo teplo: 3 večeře, které máte za půl hodiny na stole
    Co vařit na podzim, aby vám bylo teplo: 3 večeře,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Co dělat, když je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

    Co dělat, když je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

    Blesk pro ženy Neurolog Stránský: Sociální sítě jsou pro mozek jako heroin. Jsme nešťastní a naše děti ještě víc

    Neurolog Stránský: Sociální sítě jsou pro mozek jako heroin. Jsme nešťastní a naše děti ještě víc

    AHA.cz Chantal Poullain: Šokující změna vzhledu!

    Chantal Poullain: Šokující změna vzhledu!

    Dáma.cz Vánoční dárky podle horoskopu: Váhy ocení luxus, Býci praktické věci

    Vánoční dárky podle horoskopu: Váhy ocení luxus, Býci praktické věci

    Dáma.cz 70 vánočních svetrů se soby i tučňáky: Kde a za kolik pořídit ty nejhezčí?

    70 vánočních svetrů se soby i tučňáky: Kde a za kolik pořídit ty nejhezčí?

    Ženy.cz Džíny, které budou hitem příští rok, ale koupit si je můžete už teď

    Džíny, které budou hitem příští rok, ale koupit si je můžete už teď

    Maminka.cz Nemá šanci přežít, řekli těhotné ženě. Plánovala synovi pohřeb, teď slaví rok

    Nemá šanci přežít, řekli těhotné ženě. Plánovala synovi pohřeb, teď slaví rok

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Centrální banka pionýrem v boji s klimatem

    Vladimír Pikora: Centrální banka pionýrem v boji s klimatem

    E15.cz Místo metra velkokapacitní helikoptéra. I tak mohla vypadat městská doprava v Praze

    Místo metra velkokapacitní helikoptéra. I tak mohla vypadat městská doprava v Praze

    Abecedazahrady Praktické tipy pro malé byty. Galerie plná inspirace

    Praktické tipy pro malé byty. Galerie plná inspirace

    • Recepty.cz
    • Způsob přípravy
    • Kvašení
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies