Bramborový chléb

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g brambory upečené Typ B
    • 7
      g sušené droždí
    • 300
      ml studená voda
    • 1
      lžíce med
    • 300
      g chlebová mouka
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička sůl
    • kmín na dokončení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte.
2
Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte nastrouhané brambory. Opatrně pracujte s množstvím vody i mouky, nechte si podle potřeby trochu stranou.
3
Přidejte sůl a můžete také přidat kmín nebo hořčičné semínko.
4
Vypracujte hladké těsto a v naolejované misce ho nechte asi 2 hodiny kynout. Poté ho ještě jednou zpracujte a ve vymazané formě nechte dalších 30 minut kynout.
5
Pečte v předehřáté troubě při 220 °C asi 45–50 minut. TIP z Naší toustárny: Zkuste do chleba zapracovat nasekané olivy nebo sušená rajčata, vynechte ale štiplavou chuť hořčice.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: