Bramborový guláš s hlívou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká (nebo dvě menší)
    • olej nebo sádlo na smažení
    • 300
      g špekáček nebo Gothajský salám
    • 200
      g hlíva ústřičná cca
    • 3
      lžička mletá sladká paprika (lze zkombinovat s pálivou)
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, 2 -
    • drcený kmín dle chuti
    • 1
      lžička majoránka dle chuti, cca
    • 800
      g brambory oloupané (nejlépe moučné)
    • 600
      ml vývar lze použít i bujón, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme nastrouhaný česnek s paprikou a ještě velmi krátce smažíme, aby nezhořkla a vše zalijeme vývarem. Přidáme hlívu na nudličky pokrájenou, brambory pokrájené na kostky, sůl a koření dle chuti a vaříme do změknutí brambor. Pokud jsme použili moučné brambory, které se rozváří, nemusíme guláš nijak (moukou, solamylem) zahušťovat a jen brambory trochu nahrubo rozšťouchneme šťouchadlem a provaříme. Pokud zahustit potřebujeme, dáme do skleničky trochu studené vody, přisypeme lžíci hladké mouky či solamylu, promícháme, dle potřeby přidáme do guláše, provaříme a je hotovo. Ještě dle chuti dochutíme je-li třeba solí, česnekem, pepřem, majoránkou a můžeme podávat.
2
Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    30. 11. 2016 18:35

    Guláš byl výborný a přesto že je ze špekáčků, mám dobrý pocit ze zdravé hlívičky ;-)

  • Nováková
    Nováková |

    20. 1. 2016 18:45

    Výborné.

  • Míša Nedbálková
    Míša Nedbálková |

    24. 10. 2015 13:41

    Taky nám chutnalo a to hodně :-)

  • Iveta
    Iveta |

    18. 6. 2015 18:34

    Výborný.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: