Těsto na domácí chleba

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,6
      l voda
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžička olej
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme a přilijeme olej a kvásek a postupně přidáváme vlažnou vodu - tvoříme hladké těsto.
2
Vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho v teple kynout cca 45 minut. Plech vymastíme sádlem či olejem a na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a pak dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme 25 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Olej Sůl Vejce Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: