Těsto na francouzské bagety

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 400
      ml bílý jogurt
    • 2
      ks žloutky
    • 100
      ml olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1,3
      kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé mléko, žloutky, jogurt a kvásek. Zpracujeme lepkavé hladké těsto, které z každé strany potřeme olejem a odložíme do lednice na 4 hodiny, ale nejlepší je těsto nechat odpočívat celou noc. Potom těsto na mírně pomoučeném vále zpracujeme na bagetky, které přendáme na papírem vyložený plech na pečení. Vrch baget ozdobíme podle vlastní fantazie ostrým nožem. Necháte chvíli kynout a pak pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: