Halali-smetanová omáčka po našem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice polotovar - halali od Hamé, hmotnost obsahu sklenice: 630 gramů
    • 1
      ks cibule velká
    • olej nebo sádlo
    • 700
      g vepřové maso , hovězí, králičí nebo kuřecí, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 7
      ks nové koření 5 -
    • 2
      ks bobkový list 1 -
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • cukr krupice - je-li třeba
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k cibuli a osmažíme ho ze všech stran. Mezitím si halali zeleninovou směs scedíme, jelikož nálev nebudeme vůbec používat.
2
K osmaženému masu přidáme scezenou halali směs, bobkový list, nové koření a asi 400 ml vody nebo neslaného masového vývaru a pod poklicí dusíme do změknutí masa. Dle potřeby promícháme nebo dolijeme vodu.
3
Pak k masu se zeleninou přilijeme smetanu, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a vše ještě provaříme. Omáčku ochutnáme, dle potřeby můžeme ještě přisladit nebo opepřit, solit většinou není vůbec nutné. Koření před podáváním vyndáme.
4
Podáváme nejlépe s knedlíkem.
5
Můžeme ji udělat den předem, omáčka bývá po proležení většinou druhý den ještě lepší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • cerie
    cerie |

    22. 3. 2017 15:40

    Výborný :-) :-) :-)

  • Přibylová
    Přibylová |

    19. 11. 2016 18:36

    Druhý den byla ještě lepší. :-* děkuji, určitě nebyla naposled :-)

  • Přibylová
    Přibylová |

    19. 11. 2016 18:35

    Druhý den byla ještě lepší. :-* děkuji, určitě nebyla naposled :-)

  • Anky
    Anky |

    31. 1. 2016 16:29

    Bylo to moc dobré!!

  • Plidie
    Plidie |

    20. 5. 2015 12:15

    Přesně tak ji dělávám i já a všem mooooc chutná :-)

  • Hana Padělková
    Hana Padělková |

    26. 4. 2015 12:07

    Velmi snadná příprava omáčky. Použila jsem dvě sleničky halali 320 g / PP 160 g a vepřovou plec a mám vynikající omáčku pro celou rodinu. Děkuji.

  • Jitka
    Jitka |

    23. 3. 2015 14:34

    Fajnová omáčka! Nic těžkého a manžel jak se olizoval! :-P

  • L.Pražáková
    L.Pražáková |

    18. 1. 2015 15:42

    Omáčka z halali nám chutnala.Vařila jsem jí z darovaného králíka od dědy a protože jsme na něj byly jen dva,tak nám zbylo i na dnešní oběd a musím říct,že dneska byl ještě lepší než včera a určitě si ho někdy takhle uděláme zase.Děkuji za recept.

  • Radka
    Radka |

    10. 1. 2015 09:50

    Zajdu pro halalí a vyzkouším dneska k obědu, vypadá to zajímavě a nenáročně.