Králík na halali

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marek Eler

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 200
      g špek
    • 1
      sklenice rybízová marmeláda Nejlépe lesní směs
    • 3
      ks bobkový list
    • 8
      ks nové koření
    • pepř celý
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      sklenice polotovar - halali Bez nálevu .....
    • 3
      lžička divoké koření
    • 1
      hrnek horká voda
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 3
      lžička grilovací koření
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka (bez hlavy) položíme na pekáč, přidáme všechno koření, špek nakrájený na kostičky spolu s pokrájenou cibulkou a sklenici Halali. Přidáme 5 lžic marmelády spolu s plnotučnou hořčicí. Zalejeme horkou vodou. Zakryté dusíme cca hodinu na 180. Dále pečeme cca hodinu odkryté, doléváme vodou (popřípadě vývarem). Během pečení přidáváme marmeládu dle chuti, to samé se solí, pepřem a dalším kořením. Pečeme do zlatova. Na konci pečení odstarníme bobkové listy a nové koření. Pokrm je sladko-slano-kyselý.
2
**Příloha: ** nejlépe vařené brambory, americké brambory , rýže atd. Kdo nemá rád králičí, zaječí maso může dát kuřecí stehna či kuřecí paličky. Také moc moc dobré. :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.