Zelenina pod maso, do masových směsí...

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata oloupaná nebo podušená a propasírovaná na pyré
    • 1
      kg cibule oloupaná
    • 1
      kg paprika barevná nebo na lečo, očištěná
    • 1
      kg cuketa mladá NEloupaná!
    • 1
      kelímek hořčice plnotučná 200 gramů
    • 40
      g sůl
    • 40
      g cukr
    • 200
      ml olej
  • Dále dle chuti a použití
    • chilli papričky
    • 500
      g fazole cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.

RADA: Mrkněte, jak na domácí kečup

2
K rajčatům přisypeme pokrájenou cuketu na menší hranolky, cibuli na plátky či klínky, papriku na nudličky nebo kostičky. Zeleninu dochutíme solí, cukrem a hořčicí, přilijeme olej, promícháme a pod poklicí podusíme společně cca 5 - 7 minut.

RADA: Cuketové menu ze záhonu

3
Kdo chce mít zeleninovou směs pikantnější, přidá nasekaná chilli papričky nebo feferony a pokud jsme milovníky luštěnin, můžeme do směsi přisypat zhruba půl kila fazolí (v suchém stavu), které si předem uvaříme doměkka a po uvaření scedíme, propláchneme, necháme okapat a do zelné směsi směsi přisypeme krátce před koncem dušení, aby se zeleninou společně provařily.
4
Takto připravenou zeleninovou směs nandáme v horkém stavu do čistých, suchých sklenic cca 1,5 cm pod okraj, pevně zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme na 90 stupňů 10 minut.
5
Po vychladnutí uložíme do temna (sklep, komora...) a odebíráme dle potřeby.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: