Jahodový koláč

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 110
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 160
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 70
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml šlehačka
  • Ozdoba
    • 400
      g jahody
    • 1
      ks želatina polevová červená
    • jahodový džus

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou mouku prosejeme na vál, do důlku v mouce vyklepneme vejce, přidáme moučkový cukr a nasekané máslo. Rychle uhněteme pevné těsto. Těsto necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvaroh, vejce, krupicový cukr a šlehačku. Řádně promícháme. Odleželé těsto vyválíme na plát velikosti koláčové formy (nebo těsto do formy rozmačkáme rukama). Přelijeme náplní a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Po vychladnutí koláč poklademe očištěnými jahodami a zalejeme želatinou připravenou podle návodu na obalu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • elis
    elis |

    23. 6. 2014 17:38

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaky tvaroh pouzit- ve vaničce nebo kostka. Děkuji

  • Milen
    Milen |

    11. 6. 2014 16:58

    Perfekt!!! Upekla jsem podle Vas. Lepsi letni, svezi kolac jsme nejedli. Dekuji za recept a musim rict, ze kradu. Posilam svym znamym :-)

  • Marcelle
    Marcelle |

    4. 4. 2014 21:42

    Tak jsem dnes upekla koláč dle vašeho receptu ( vajíčka jsem nakonec pochopila ) a je vynikající! :-) Není sladký, ale zároveň ano :) Klidně bych vám i poslala foto, jak se povedl :-) DÍKY za recept :-)

  • Marcelle
    Marcelle |

    3. 4. 2014 23:28

    Můžu mít dotaz? Ta vajíčka mají být 3. Kolik a kam patří? Do těsta 2 a do náplně jedno nebo jak? Nějak jsem to nepochopila. Děkuju za odpověď :-)

  • mili
    mili |

    28. 6. 2013 09:10

    Je super ale udělala jsem sníh z bílků a dala 1lžičku solamilu do té tvarohovosmetanové směsy. Byl pak nadýchanější a lépe držel pohromadě. :-)

  • Ari
    Ari |

    18. 6. 2012 18:51

    Vynikající, doporučuju!!!

  • Iveta
    Iveta |

    4. 9. 2011 11:37

    Koláč je naozaj veľmi dobrý a dá sa ľahko obmieňať. Keď som ho robila prvý raz, nakrájala som aj jahody do náplne. Potom keď som ho robila s meruňkami a nemala som dosť meruniek, pridala som do náplne domáci meruňkový džem. Jednoznačne je to koláč na jednotku, príprava ľahká a manžel, kamaráti aj všetky návštevy ho milujú ;-)

  • Sofiee
    Sofiee |

    2. 12. 2010 19:45

    Naprosto bezkonkurenčně nejlepší koláč! Překvapila mě poměrně rychlá a snadná příprava. A výsledek dokonalý. Taky byl koláč hned pryč. :) Nyní ho chci zkusit znovu, ale obměnit ovoce. Nejspíš mandarinky nebo broskve. Zkoušela jste i vy jiné příchutě? Hodně mě překvapilo těsto samotné. Když jsem nechala koláč den uležet, druhý den byl snad ještě lepší. :) O víkendu se do něj pustí přítel, tak dodám i foto!

  • mishabv
    mishabv |

    29. 6. 2006 09:42

    slehacka tekuta, okraje jako vanicka :)

  • J.V.
    J.V. |

    28. 6. 2006 21:26

    Šlehačka se přidává ušlehaná, nebo tekutá? A těsto ve formě má mít vyvýšené okraje jako vanička, nebo ne?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: