• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Jitrnicový prejt
    Napište svůj komentář k receptu

    Jitrnicový prejt

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 6
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jitrnicový prejt
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřová játra plíce, srdce, játra...
      • 250
        g vepřový bůček nebo ovar
      • 2
        ks žemle
      • 2
        stroužek česnek 1-2
      • 6
        lžíce vepřový vývar 4-6
      • sůl
      • pepř mletý
      • majoránka
      • nové koření
      • zázvor
      • 50
        g sádlo na pečení

    Postup přípravy receptu

    1
    Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    prejt

    prejt

    Prejt

    Prejt

    Krvavý prejt

    Krvavý prejt

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Vladimír
      Vladimír | 10. 1. 2016 11:44

      Dobrý den, nerad se vměšuji do diskuze, ale pan Petr má pravdu... Samozřejmě že každá trouba peče jinak, ale nemění to nic na tom, že když řeknu (či napíšu) pečte na 190 °C, je to 190 °C v každé troubě nehladně na typ. Není to nic proti Vám, samozřejmě snad každý pozná zda to je upečené dle jeho představ.

    • kuchta
      kuchta | 31. 1. 2013 17:38

      Tak snad poznam, kdy je upeceny....chjo, takovyhle prudice miluju....ochutnavejte, a hlavne hlidejte troubu.....

    • standa
      standa | 17. 2. 2012 18:13

      peč do zlata,každá trouba peče jinak

    • Ladia
      Ladia | 1. 4. 2011 08:49

      Čas je uveden. Teplota - dle trouby, každá peče jinak a ke každé dostanete tabulku s teplotami pečení pro jednotlivé druhy pokrmů. V té mojí na 190 °C ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 31. 3. 2011 16:49

      ...pokud se přihlásíte, autorka Vám určitě odpoví, jelikož Váš dotaz uvidí ;-) , takhle zůstane vždy dlouho bez odezvy :-( . Pokud autorka peče v plynové troubě, tak teplotu stejně asi nenapíše a jak dlouho? - zkrátka - dozlatova ;-) :-))

    • Petr
      Petr | 27. 2. 2011 13:29

      A peceme na kolik stupnu? To uz je druhy recept kde chybi zakladni udaje. Cas a teplota. Fakt, to je kvalita receptu. Takze hledam dal.

    • Václav FRONĚK
      Václav FRONĚK | 29. 1. 2008 09:58

      Děláme stejně.Paráda.Ale srdce nedáváme. Zbytečně to prodražuje.

    • jan karel
      jan karel | 18. 1. 2006 15:53

      vyborné je použití vykostěné zadní koleno

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
    Maso Vnitřnosti Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřový bůček Vepřový vývar Zázvor Žemle
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zapečené flíčky se šunkou

    Zapečené flíčky se šunkou

    Salát z červené řepy s křenem

    Salát z červené řepy s křenem

    Salát z červené řepy s křenem II.

    Salát z červené řepy s křenem II.

    Dort srdce

    Dort srdce

    Piškotové řezy s marmeládou a krémem

    Piškotové řezy s marmeládou a krémem

    Bramboráky (křupavé)

    Bramboráky (křupavé)

    Domácí čokoládová zmrzlina

    Domácí čokoládová zmrzlina

    Kaše z ovesných vloček s krupicí

    Kaše z ovesných vloček s krupicí

    Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

    Chalupářova vepřovka s bramborem a…

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    174
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    31
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    23
    Míša řezy
    Míša řezy
    21
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…

    Zajímavé články

    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    AHA.cz Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    AHA.cz Deník Aha! 21.4.2021

    Deník Aha! 21.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Ženy.cz Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    E15.cz Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Další doporučené recepty:

    Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
    Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
    Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
    Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
    Jitrnice zapečené s chlebem
    Jitrnice zapečené s chlebem
    Jižanské fazole s klobásou
    Jižanské fazole s klobásou
    Jižanské řízky
    Jižanské řízky
    Jižanský vínový kotlík
    Jižanský vínový kotlík
    • Recepty.cz
    • Jitrnicový prejt
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí