Krvavý prejt

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka konzerva krevní tučnice
    • 150
      g vepřové maso zbytek
    • 200
      g kroupy 150 - 200
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici, okořeníme majoránkou, pepřem a osolíme. Kašovitou hmotu rozetřeme do pekáčku a zapečeme.
2
Podáváme s brambory nebo s chlebem a dušeným zelím nebo se salátem z kysaného zelí s cibulí.

Komentáře k receptu

  • Astheart
    Astheart |

    11. 6. 2011 12:55

    Pamatuji se na to z dětství.... Dá se ta Krevní tučnice ještě někde sehnat?

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 3. 2011 16:56

    ...prejt dělám s kamarády vždy stylem: přiměřeně, přiměřeně ;-) .Část dávám do užší tlačenkové folie a vařím, část peču v pekáči.