• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • prejt
Napište svůj komentář k receptu

prejt

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
prejt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g vepřová játra
    • 1
      kg vepřové nožičky nebo koleno
    • 2
      ks žemle
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 1
      špetka zázvor

Postup přípravy receptu

1
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z masa. Pekáč dobře vymastíme, směs do něho upravíme a v troubě dobře upečeme. Podáváme s chlebem a kyselými okurkami nebo s vařeným bramborem. Studený prejt mažeme na chléb.
2
Na tmavý prejt použijeme navíc kroupy vařené do měkka a vepřovou krev.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JFK | 16. 1. 2014 13:52

    Já mam tak trochu pocit že sice ano, každá trouba peče jinak, ale to spíš znamená charakteristiky ohledně proudění vzduchu a tím teploty v různých částech trouby, ne že nemá smysl udávat údaj o přibližné teplotě.

  • Terami | 11. 12. 2013 10:37

    vzhledem k tomu,že každá trouba peče jinak tak je těžké radit na kolik a jak dlouho...to dá rozum... :-D

  • simca | 14. 12. 2011 11:46

    prosim vas ma se to zeli k tomu varit?

  • fery | 23. 11. 2011 09:24

    a kolik té žemle jako dva uřízlé kousky nebo jako dvě veky v celku?

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 17:03

    ...světlý prejt dělám od oka, stejně jako krvavý. Část dávám do užších folií na tlačenku a uvařím, část upeču v pekáči.

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 17:01

    :-D ...pečeme v předehřáté troubě, dozlatova ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 16:59

    ...pokud chcete, aby se k Vám odpověď dostala co nejdřív, raději se přihlašte. Autorka Vám ráda odpoví ;-) :-)

  • Petr | 27. 2. 2011 13:26

    To je zase recept, Dobre upeceme. No ne, ja to snad neupecu dobre?????? Tak snad tam napisu, teplotu a dobu. TOhle nekdo zase nekde opsal a ani nevyzkousel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Pepř mletý Sůl Vepřová játra Vepřové nožičky Zázvor Žemle
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Mrkvánky

Mrkvánky

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s restovanou zeleninou

Těstoviny s restovanou zeleninou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

40 minut
Cuketové muffiny

Cuketové muffiny

60 minut
Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

20 minut
Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

90 minut
Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

30 minut
Losos v sezamu s nudlemi

Losos v sezamu s nudlemi

15 minut
Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Poslední sledované recepty

41
Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Kuřecí satay s…
37
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
29
Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty
Těstoviny Carbonara s…
28
Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy
17
Bublanina s jahodami
Bublanina s jahodami

Zajímavé články

Štěstí Romana Pauluse
Štěstí Romana Pauluse
Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá vitaminy. Vychutnejte si ty nejlepší
Salát, to je zázrak! Zasytí, chutná a dodá…
Pavlova: Královna mezi dezerty, který připomíná baletní sukni. Pokochejte se galerií těch nejhezčích a upečte si ji doma
Pavlova: Královna mezi dezerty, který připomíná…
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to…
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům nebude vadit, že jedí jen zeleninu
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům…
AHA.cz Miláček žen Nedvěd: Zahnul Darince s fanynkou

Miláček žen Nedvěd: Zahnul Darince s fanynkou

Mimibazar Příspěvek 5000 korun na každé dítě: Kde najít formulář a jak ho vyplnit? Žádat můžete od 15.8.

Příspěvek 5000 korun na každé dítě: Kde najít formulář a jak ho vyplnit? Žádat můžete od 15.8.

Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by teď neměl hledat lásku, kdo naopak ano

Horoskop na tento týden: Kdo by teď neměl hledat lásku, kdo naopak ano

Blesk pro ženy Ben Affleck slaví životní jubileum! Jakými pády i úspěchy si za 50 let prošel?

Ben Affleck slaví životní jubileum! Jakými pády i úspěchy si za 50 let prošel?

Ženy.cz Ridina Ahmedová: V mládí jsem si připadala nedostatečná a nehodná lásky

Ridina Ahmedová: V mládí jsem si připadala nedostatečná a nehodná lásky

Blesk.cz Tajemství majetku zesnulé Olivie Newtonové-Johnové (†73): Čím si vydělala miliardu?!

Tajemství majetku zesnulé Olivie Newtonové-Johnové (†73): Čím si vydělala miliardu?!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz RETRO: Proč byly děti z osmdesátek odolnější než ty dnešní? Některé fotky současné rodiče přímo vyděsí!

RETRO: Proč byly děti z osmdesátek odolnější než ty dnešní? Některé fotky současné rodiče přímo vyděsí!

Blesk Horoskopy Pro svou lásku obětují cokoli: Která znamení to jsou?

Pro svou lásku obětují cokoli: Která znamení to jsou?

Abecedazahrady Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Zavřeniny nejsou zavařeniny. Vyzkoušejte je, ovoce zůstane plné vitaminů

Další doporučené recepty:

Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
Prejt
Prejt
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
  • Recepty.cz
  • prejt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí