Prezidentské řízky na bramborách

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory oloupané 500 -
    • 1
      ks cibule tence krájená
    • 3
      plátek maso na řízky : krkovice, plec, karé, kýta
    • 100
      g uzená slanina libovější, anglická, Váhalova...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 120
      g majonéza
    • 80
      g zakysaná smetana
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Vše mírně osolíme a opepříme a poklademe plátky naklepaných osolených a opepřených řízků. Na ty naskládáme plátky dobře vyuzené libovější slaniny (tu můžeme i pokrájet na menší kousky) a na vše rozetřeme směs z majolky, zakysané smetany a nastrouhaného česneku, kterou zasypeme nastrouhaným sýrem dle chuti (uzený, čedar, gouda...).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáček nebo zapékací mísu (případně remosku) zaklopíme a dáme péct na cca 40-45 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Poté odklopíme a dopečeme jen krátce dozlatova (není nutné).
3
Pokud chceme mít vrchní sýrovou krustu křupavou, přimícháme do strouhaného sýru před posypáním, čerstvě mletou strouhanku z necelého rohlíku či žemle.

RADA: 3 tipy na zapečené těstoviny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: