Brokolicové karbanátky II

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme cca 5 - 10 min povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladlou brokolici rozmačkáme vidličkou nebo rozmrvíme rukou na drobno.
2
Přidáme vejce, nastrouhanou Nivu a vytvarujeme malé okrouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Nesolíme, aby vynikla chuť brokolice a Nivy.
3
Na rozpáleném oleji vysmažíme z obou stran.
4
Podáváme s vařenýma bramborama nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou dle chuti.
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Olej Strouhanka Sýr Niva Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    12. 11. 2016 22:40

    K fotografii - recept som vkladala ja, robím okrúhle karbanátky, preto ten názov. Fotografiu ale vložila iná prispievateľka, ktorej sa zrejme podarili takéto placky :-)

  • Petra
    Petra |

    12. 11. 2016 22:36

    K fotografii - recept som vkladala ja, robím karbanátky, aj ich robím ako pekné okrúhle karbanátky - preto taký názov. Fotografiu som po ruke nemala a tú vložila iná prispievateľka, ktorej sa zrejme podarili takéto "placičky" :-)

  • Martina
    Martina |

    14. 2. 2015 22:25

    Taky nežiji v ČR- místo Nivy je možno dát francouzský Roquefort nebo místní levnější plísňový sýr, obojí je dobré. Jen nechápu ten obrázek k receptu - to nejsou "malé okrouhlé karbanátky", ale něco jako bramborové placky - u nás i ty vypadají úhledněji !!!

  • Dáša
    Dáša |

    26. 10. 2014 13:05

    No teda nevím, zda jsem udělala něco špatně, ale karbanátky mi vůbec nedržely u sebe, takže jsem to osmažila normálně jenom tu směs, přičemž jsem tam dala ovesné vločky do toho... Špatné to nebylo, ale zase nějak extra super taky ne...

  • Milan
    Milan |

    16. 4. 2014 11:01

    Skvelo vyzerajúci jednoduchý recept :) Určite ho vyskúšam a namiesto smaženia na oleji, to skúsim upiecť v rúre na papieri :-P

  • Milan
    Milan |

    16. 4. 2014 11:00

    Snaha o vtip, či len bežná nevedomosť? Minerály sa počas varenia väčšinou vyplavia do vody, enzýmy a vitamíny sú zničené vplyvom vysokej teploty. Stačí takto? :-)

  • Barunka7371
    Barunka7371 |

    11. 8. 2013 19:09

    mňam mňam mňam :)

  • Tina
    Tina |

    12. 7. 2013 16:55

    Hihi, zajímalo by mě, jak přesně dokážete "zničit" minerály obsažené v brokolici, to ty ionty draslíku, vápníku, fosforu a síry rozbíjíte kladivem? :-DD A při vaření a smažení takto postupujete často? :-D

  • Alena
    Alena |

    15. 3. 2013 19:55

    Chutnaly mi, ale bráchovi moc ne.

  • Angeliis
    Angeliis |

    7. 3. 2012 16:42

    Brokolice mi nikdy moc nejela, ale tyhle karbanátky jsou výborné a jednoduché, děkuji za recept. :-)

  • Petra
    Petra |

    23. 3. 2011 13:51

    Áno, toho som si vedomá aj ja, že tepelnou úpravou sa ničí veľa prospešných látok. Bohužiaľ moje deti nepresvedčím, aby ju chrumkali najlepšie surovú alebo len sparenú ;-) Ale komentár beriem. Ovšem podobný by ste mohli napísať do polovice receptov.

  • suzymon
    suzymon |

    23. 3. 2011 12:18

    =-O Chudák Brokolice! Asi dostanu od někoho vynadáno, ale nemohu to vydržet. Brokolice je zdroj minerálů, které takovouto úpravou zničíte.

  • Petra
    Petra |

    3. 3. 2011 13:12

    Tento recept som našla v knižke Recepty zo života už dávnejšie, a chutí aj mojim dvom malým deťom - a je veľmi jednoduchý. Preto som ho tu dala. :-)

  • Pepinie1
    Pepinie1 |

    25. 10. 2010 21:02

    super...a s nivou by to bylo určitě lepší...ale vzhledem k tomu, že jsem momentálně mimo ČR tak jsem byla nucena nivu nahradit tradiční holandskou Goudou...ale taky to není zlé...ale s nivou to určitě za nějakou tu dobu vyzkouším taky...a věřím, že to bude ještě lepší

  • Tereza Lišková
    Tereza Lišková |

    2. 11. 2009 14:58

    Zní to dobře, určitě vyzkouším :o)

Abecední seznam: