Pravý upírský bramborák

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      cibule
    • 15
      česnek
    • 2
      vejce
    • hladká mouka (Dle potřeby)
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
    • majoránka
    • bazalka
    • drcený kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a hladkou mouku v takovém množství, aby vzniklo polotekuté těsto.
2
Z něj pak tvoříme bramboráky, které smažíme na oleji dozlatova. Pokud je chceme pojídat jen tak, je nejlepší použít na smažení lívanečník, bramboráčky jsou pravidelné, lákavé na pohled a při okrajích se nepřipalují.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bramborami
    Bramborami |

    25. 3. 2013 12:28

    vyborny

  • Simča S.
    Simča S. |

    3. 4. 2011 20:49

    Tak tohle jsou braboráky přesně podle naší chuti - česneku není nikdy dost!!! Jen tam nedávám kmín - nějak mi tam chuťově nejde....

  • MY
    MY |

    6. 1. 2007 16:50

    vyborne doporucujeme s kurecimi kousky do bramboraku:)

  • Anonym
    Anonym |

    1. 1. 2005 21:33

    mnam