Pravý staročeský smažený kapr

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rybí file
    • česnek
    • sůl
    • paprika - sladká
    • vejce
    • pivo
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v trojobalu. Ten připravíme tak, že smícháme mouku s paprikou v takovém poměru, aby měla růžovou barvu a voněla příjemně po paprice. Do rozšlehaného vejce přimícháme sůl a pivo (přibližně stejně piva jako vajec). Obalené filety osmažíme z obou stran na rozpáleném sádle (hlavně žádný olej!!!). Sádla musí být v pánvi tolik, aby filety byly ponořené aspoň do půlky.
2
Přílohu už nechám na vás, sám dávám vařené brambory.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Macek kaprobahno
    Macek kaprobahno |

    29. 6. 2013 16:50

    Skvělý recept, smaženého kapra budeme mít dnes k večeři a už se mi sliny zbíhaj! :-)) :-D

  • zavojnatka107
    zavojnatka107 |

    12. 12. 2011 14:09

    Vřele doporučuju,je opravdu moc dobré :-))

  • Bopik
    Bopik |

    10. 7. 2011 13:16

    Vynikající bašta. Drželi jsme se přesně receptu, nic jsme nepřidávali ani neubírali. Dávám 1+.

  • Alena Strnadová
    Alena Strnadová |

    18. 10. 2008 11:58

    Smažený kapr v naší rodině nikdy nebyl moc často na talíři ale po přečtení tohoto receptu se to určitě změní! Velice doporučuji, je to opravdu výborné, i když to vypadá jako běžný řízek z kapra, je to opravdu lahůdka!