• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Polévka z vepřových kostí s haluškami
    Napište svůj komentář k receptu

    Polévka z vepřových kostí s haluškami

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Polévka z vepřových kostí s haluškami
    Polévka z vepřových kostí s haluškami
    Polévka z vepřových kostí s haluškami
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
    • Polévka
      • vepřové kosti množství dle toho, jak chceme mít polévku silnou
      • kořenová zelenina
      • 1
        ks cibule
      • 2
        stroužek česnek
      • 2
        ks pepř mletý kuličky
      • sůl
    • Halušky
      • 5
        ks brambory
      • polohrubá mouka
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové halušky).
    2
    Halušky: brambory nastrouháme na speciálním struhadle, osolíme a přidáme tolik mouky, abychom dostali hustší těsto. Halušky vhazujeme do vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, tak je scedíme a propláchneme studenou vodou.
    3
    Poznámka: halušky jsou vynikající do vepřové polévky, příp. do uzené polévky z vepřového masa.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dršťková polévka z vepřových žaludků

    Dršťková polévka z vepřových žaludků

    Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou

    Polévka z vepřových žaludků s…

    Šašlik z vepřových ledvinek

    Šašlik z vepřových ledvinek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • recepty73
      recepty73 | 22. 10. 2010 08:44

      Výborná!Nějraději mám vývar z kostí od kotlet.Maso pak do polévky oberu,zeleninu pokrájím...

    • Lea Smithy
      Lea Smithy | 4. 3. 2009 15:11

      Terezko, polévka je výborná, přijemná změna od nudlí. My máme zabijačku každý rok, krev taky nepoužíváme a i když jsme na jižní Moravě, děláme zabijačkovou polévku jak p.Milena, bo manžel je od R.Soboty. Je moc dobrá, naši prdelačku (obárnicu) bych nepožila, i když krásně voní :-))

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 1. 2008 20:10

      Janiška, ja tú krv v tej rajcupe mám najradšej, len odkiaľ ju teraz zobrať :(((

    • Jana Remková
      Jana Remková | 17. 1. 2008 13:42

      Pro Terezku i Milenku!! Já jsem holky z Orlové,takže nějaké střední,či východní Slovensko ne.Ale manžel je ze Strečna a krev tam tedy nepřidávali,tu vylívali.Tak jak jsem ochutnala,tak podávám.Taky je možné udělat vývar z uzeného a přidat tu zelnou vodu a halušky,všechno,co je jedlé,je dobré a každý zkusí sám!!Ale jinak jsem ráda Terezko,že se nevídáme jen na mejlu!! Ahojte kuchařinky! Jana

    • Tereza J.
      Tereza J. | 14. 1. 2008 20:38

      Milenka, to u nás sa dávali do rajcupy krúpy, ale niekde dávali ryžu ako si písala. A tú zabíjačku ti závidím, ešte na ňu niekedy chodíš ? U nás sa teraz na niektorých dedinách robí tzv. dedinská zabíjačka, teda na dedine sa zídu všetci ľudia a spolu sa zabíja, varí, konzumuje aj slivovička popíja :))) Ale to je až okolo Sniny, o niekoľkých dedinách rozprávali v telke. Musí to byť super, aspoň mne by sa to páčilo:)))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 14. 1. 2008 18:39

      vidis....gersna...nie ryza....no ja som tymto veciam ozaj nevedela prist na chut....a predstav si, ze na dedine u mamicky tam este zive zabijacky frcia, nie tak vo velkom ako dakedy, ale este stale sa viem dostat k pravim jaterniciam, alebo prejtu..., pokial maju cim krmit, tak vychovat prasa asi nie je problem...ked boli zabijacky,t ak som sa vzdy dobrovolne hlasila na prace von...dokonca ani to umyvanie criev minevadilo...vzdy mi vadil viac ten pach cerstveho masa....ked som mala vkrocit do kuchyne kde sa pracovalo, az ma triaslo...veru radsej som pri paraku stala ako rura na tom mraze a odvarala komponenty na tlacenku..u nas svankes...alebo jaternice......no.....boli to casy...teraz uz ani zima nie je taka ako tedy. tak teda krupy tam isli...boze ako to cloveku vypadne z hlavy.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 14. 1. 2008 18:01

      Milenka, u más sa dáva krv do tej rajcupy, teda zabíjačkovej polievky, aj všetko to, čo píšeš, teda majoránka, ale nie ryža, ale krúpy. Je to dobrota, len teraz málo sa vidí, málokto zabíja doma. Väčšinou ľudia kupujú vyčistené polky prasaťa, a tam už nič moc neurobíš. Bóže, mne sa zbiehajú sliny:)))

    • milena kubikova
      milena kubikova | 14. 1. 2008 16:31

      aha a este....ta ovarova polievka sa niekde vola obarky. neviem ci je identicka s ovarovou, pretoze tam ide okrem veci do ovarovej aj krv....a vela majoranky a ako zavarka ryza.....ale to uz si naozaj nepamatam celkom presne...

    • milena kubikova
      milena kubikova | 14. 1. 2008 16:26

      Pani Tereza J. ale teraz si Vas dovolim poopravit ja....Jana m je pravdepodobne na Strednom Slovensku , tam sa naozaj v urcitych castiach, okrem kapustnice a ovaru varievala polievka z bravcovych kosti. My sme do nej nezavarali halusky, ale domace siroke rezance. ja som tu poolievku nemusela, lebo bola prilis citit cerstvym masom, co ostalo na kostiach. Masiari, kt. chodili na zabijacky, v ziadnom pripade nedovolili aby sa tato polievka ochucovala magim, alebo vegetou a mne to potom citilo len ako mastna tepla voda....pokial si pamatam...naposledy som ju jedla hadam pred 30 rokmi, teraz by som hovorila mozno inak. Do zabijackovej kapustnice, sme nedavali ani zemiaky, ani jablko, ale paradajkovy pretlak, preto som sa naucila kydnut paradjkovy pretlak aj do kyslej fazule, alebo sosovice...to su tie krajove rozdiely. zabijackovu kapustnicu, ovar a bravcovu polievku som ako hovorim uz nejedla vyse 30 rokov, teraz sa uz kupuje tak leda len maso na klobasy. no co uz.

    • Hana
      Hana | 14. 1. 2008 10:11

      Terezko,děkuji za radu ohledně halušek.Ještě jsem je nedělala,takže nemám zkušenosti.Teď je určitě vyzkouším.Ještě jednou moc děkuji.Hanka

    • Tereza J.
      Tereza J. | 13. 1. 2008 13:58

      Janičko, dovolím si ťa troška, poopraviť, kapustnica je jedna vec, bravčová polievka iná vec. A polievka, ktorá sa varí pri zabíjačke zo všetkého, čo je na tlačenku sa volá zabíjačková polievka, niekde jej hovoria rajcupa ( Zemplín, Šariš ), alebo prdelačka. Niekde sa jej hovorí ovarová polievka. Zabíjačková kapusta sa robí inak ako kapustnica : kyslá kapusta, bravčové rebierka , 2 bobkové listy, 5 guľôčok čierneho korenia, 3 guľôčky nového korenia, rascu, 1 jablko, 3 až 4 strúčiky cesnaku, 1 veľkú cibuľu, soľ, 2 až 3 lyžičky cukru, 2 až 3 zemiaky.Kapustu pokrájame nadrobno, mäso na menšie kúsky. Mäso dáme do hrnca, zajeme vodou a privedieme do varu, pridáme bobkový list, čierne korenie, nové korenie, rascu, ošúpané a na kocky pokrájané jablko, cesnak, cibuľu pokrájanú na kocky, soľ, cukor, a varíme asi 80 minút. pridáme kapustu a postrúhané zemiaky. Povaríme asi 20 minút. Ochucuje sa soľou, piprom a červenou mletou paprikou.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 13. 1. 2008 11:26

      Kdo má rád rady ten vývat z vepřových kostí,tak ať zkusí do něj potom dát vodu ze zelí,pokud máte,škoda,že se zelí už skoro neprodává ze sudů.A jinak všechno stejně,jen více nakrájeného česneku a halušky.Je to polívka jak řemen,taky tam můžete dát trochu zelí,ale jen malinko.Na Slovensku se tomu říká kapustnice a dělají ji při zabíječce z vývaru všeho,co je na tlačenku.Jana

    • Tereza J.
      Tereza J. | 11. 1. 2008 19:51

      Hanka, halušky sú zo surových zemiakov, presne také, aké použijete na halušky s bryndzou, tvarohom, kapustou, kyslou kapustou...

    • Veronika Lindner
      Veronika Lindner | 11. 1. 2008 13:52

      Do uzene polevky je delala moje babicka,to byla basta!Muzu to jenom doporucit.

    • Jana m
      Jana m | 11. 1. 2008 09:48

      Táto polievka je spomienka na mladosť.Robievali sme ju po zabíjačke.

    • Hana
      Hana | 11. 1. 2008 08:58

      Halušky se dělají ze syrových nebo vařených brambor?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kořenová zelenina Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Vepřové kosti
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rýžový nákyp s brokolicí

    Rýžový nákyp s brokolicí

    Americká mrkvová buchta

    Americká mrkvová buchta

    Bílý toastový chléb

    Bílý toastový chléb

    Ovocné košíčky

    Ovocné košíčky

    Lemon Cheesecake

    Lemon Cheesecake

    Tvarohový mřížkový koláč II.

    Tvarohový mřížkový koláč II.

    Křehké jablkovo-tvarohové řezy

    Křehké jablkovo-tvarohové řezy

    Šunková pomazánka

    Šunková pomazánka

    Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

    Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    24
    Palačinky
    Palačinky
    22
    Míša řezy
    Míša řezy
    20
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    20
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    20
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Dáma.cz Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta

    Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta

    Reflex.cz Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Polévka z václavek
    Polévka z václavek
    Polévka z vaječné jíšky
    Polévka z vaječné jíšky
    Polévka z vajíček natvrdo
    Polévka z vajíček natvrdo
    Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou
    Polévka z vepřových žaludků s kořenovou…
    Polévka ze pstruha
    Polévka ze pstruha
    Polévka ze pstruha
    Polévka ze pstruha
    • Recepty.cz
    • Polévka z vepřových kostí s haluškami
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí