Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mražená zelenina
    • petržel
    • kedlubna
    • fazolky
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      lžička mletá paprika
    • sůl
    • petrželová nať
    • hrášek podle možností a chuti
  • Krupicové halušky
    • 100
      g dětská krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • petrželová nať troška, jemně nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu nakrájíme (mrkev, petržel na kolečka, kedlubnu na malé kostky, fazolky na 3 cm kousky, atd.). Na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vsypeme nakrájenou zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do poloměkka.
2
Potom dolijeme vodu podle množství polévky a přivedeme k varu. Když začne vřít, lžící nabíráme těsto na halušky a hážeme je do polévky. Povaříme asi 5-8 minut podle velikosti. Na talíři sypeme sekanou natí.
3
Halušky: krupičku v misce smícháme se solí, olejem, žloutkem, troškou sekané natě (nemusí být) a studenou vodou na polotuhé těstíčko. Necháme 10 min. odstát a jemně vmícháme sníh z bílku.
4
Poznámka: polévka je výborná z mladé jarní zeleninky.

Komentáře k receptu

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    2. 7. 2009 16:16

    Dobrá polévka

  • silvie Z.
    silvie Z. |

    13. 9. 2007 22:17

    moc chutna a vydatna polevka, moji 5 lete dcerce moc chutnala a co vic muze maminku potesit...dekuji

  • mia
    mia |

    26. 4. 2007 11:21

    také dělám.moc dobré, přidávám do nich i trochu libečku, muškátového květu a drtek vegety nebo karypro barvičku

  • .PataMat .
    .PataMat . |

    25. 4. 2007 13:37

    Co dodat, zdravé jídlo a ještě zasytí.