Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody podle návodu. Piniové oříšky opražíme dozlatova na nepřilnavé pánvi a dáme bokem. Šalotku nakrájíme na kolečka a na troše olivového oleje jemně osmahneme. Ricottu rozmačkáme vidličkou a přidáme trochu vody z vařících se těstovin tak, aby nam vznikla kašička. Téměř hotové těstoviny slijeme a přidáme je k šalotce, přidáme ricottu, parmezán, oříšky a vše promícháme dokud se neprohřeje ricotta. Ihned podáváme posypané petrželkou, můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.
2
Můj čtyřletý syn by se každodenně mohl živit těstovinami s ricottou, pro mě a manžela dělám tuto verzi, kterou jsem před dávným časem našla v italském časopise o vaření.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: