Mleté hovězí po anglicku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinaH123

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 4
      snítka rozmarýn
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      plátek slanina
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks fazole v tomatové omáčce
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 2
      snítka bazalka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 6
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.
2
Druhou pánev rozpálíme a najemno nakrájenou slaninu opečeme dozlatova a stáhneme z plotny.
3
Cibuli, mrkev a 2 stonky řapíkatého celeru oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno (můžeme dát nakrájet do robota). Až je maso opečené dozlatova, přidáme snítky rozmarýnu, 4 rozdrcené neoloupené stroužky česneku a 6 lžic worcester omáčky, promícháme, přidáme nakrájenou zeleninu, znovu promícháme a snížíme plamen. Občas promícháme.
4
Pánev se slaninou znovu rozpálíme, přidáme nahrubo nasekaná rajčata, fazole i s omáčkou a mírným varem necháme trochu odpařit omáčku. Nakonec přidáme k fazolím trošku olivového oleje, zastříkneme octem a zasypeme nakrájenou bazalkou.
5
Podáváme buď s pečeným bramborem se zakysanou smetanou nebo pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: