Hermelínové ranečky se zeleninou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g listové těsto 2x150g
    • 2
      ks hermelín
    • 1
      ks cibule na plátky
    • 1
      ks rajče větší-na plátky
    • 1
      ks paprika menší-na proužky
    • koření dle vaší chuti-mexické,orientální,grilovací,...
    • hladká mouka na podsypávání,při válení těsta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu si pokrájíme, těsto rozdělíme na polovinu. Těsto si vyválíme na potřebnou velikost, abychom do něj mohli pohodlně zabalit hermelín a zeleninu. Z jedné strany těsto posypeme kořením a válečkem ho vpracujeme do těsta - jde to z lehka.
2
Posypanou stranu otočíme směrem na stůl a na neposypanou položíme hermelín, který zasypeme polovinou plátků cibule, rajčete a papriky. Zeleninu dle své chuti posypeme kořením, strany těsta přehneme přes sebe, přeneseme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Vajíčkem nepotíráme, vystačíme si s kořením :-).
3
To samé uděláme i s druhou polovinou těsta.
4
**Poznámka**Těsto můžeme před pečením zajistit párátkem proti otevření. Druhy zeleniny můžeme různě kombinovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magda
    Magda |

    7. 8. 2015 18:48

    Jednoduché a výtečné, nemám co bych vytkla.

  • Iveta
    Iveta |

    21. 10. 2014 12:12

    Manželovi jsem musela do ranečku zabalit závdavkem aspoň kousek salámu aby neřekl, ale s ním i bez něj jsme si pošmákli oba dva. Díky za bezpracný oběd.

  • Kamil
    Kamil |

    8. 10. 2013 12:55

    Sweet! I've just received my free Riot Points! >> FreeRiotPoints.me <<

  • zebra
    zebra |

    2. 5. 2013 16:47

    Tak banální a přesto tak báječný, díky ;)

  • Péťa
    Péťa |

    9. 9. 2012 09:45

    výborný :-P

  • lentag
    lentag |

    16. 4. 2012 12:49

    od té doby co jsem zkusila dát hermelín do těsta je u nás žádaný víc než často

  • LOGI
    LOGI |

    21. 2. 2012 10:53

    FAKT DOBRY 8-)

  • Lenka Výborná
    Lenka Výborná |

    1. 1. 2012 18:28

    Dělám je často, máme je rádi a není to pracné. Většinou dávám navíc ještě šunku. :-P .

  • milacik100
    milacik100 |

    6. 12. 2011 12:09

    Velice dobré a syté a hlavně je to hned hotový

  • Fajkuska
    Fajkuska |

    4. 11. 2011 20:26

    já jsem spopkená, rychlá příprava a zajímavý chuť, rozhodně budu dělat i na dále:)

  • R. Ivona
    R. Ivona |

    4. 11. 2011 07:02

    Ranečky byly výborný a taky vydatný, tak jsem nemusela aspoň mýmu žroutovi dělat druhou večeři )).

  • Janaso
    Janaso |

    19. 9. 2011 15:58

    Senzační bašta.

  • Barča
    Barča |

    12. 9. 2011 13:27

    Byla to nenáročná velká dobrota, děkuji.

  • Prokůpek
    Prokůpek |

    29. 7. 2011 10:12

    Velká dobrota a dost sytá,tak jsem asi i po obídku ;-) :-D !

  • Sandra Polová
    Sandra Polová |

    19. 6. 2011 17:33

    Jednoduché a dobré, my se bez salámu obešli, ale přidala jsem pár černých oliv :-)) .

  • Žaneta
    Žaneta |

    5. 5. 2011 20:04

    Jedno listové těsto, tři stříbrňáky, tyrolský salám a kápie. Funíme ještě teď :-D .

  • Jitka
    Jitka |

    3. 5. 2011 11:32

    Božské :-* <3 O:-) <:-) :-) :-)) !!!!! Doporučuji všem Hermelíńákům :)

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 11. 2010 10:58

    Ano, ,,CDD,, ,hlavně,že Vám chutnalo ;-) :-)) .

  • MeryJeee
    MeryJeee |

    11. 11. 2010 10:13

    Výborný a jednoduchý recept, přidala jsem do ranečku místo papriky nakrájenou čabajku a byla to dobrota :-) Takže půjde dělat mnoho variací "co dům dal" 8-)