• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Svíčková z kuřete
    Napište svůj komentář k receptu

    Svíčková z kuřete

    autor: Jana Hamalova
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 25
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Svíčková z kuřete
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks kuřecí maso celé kuře
      • 3
        ks mrkev větší
      • 2
        ks petržel střední
      • 1
        ks celer menší
      • 10
        ks pepř celý kuličky
      • 10
        ks nové koření kuličky
      • 10
        ks jalovec kuličky
      • 2
        ks bobkový list
      • 1
        lžička tymián
      • 50
        g špek
      • 1
        ks citron
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžíce ocet
      • 500
        ml smetana
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • 0,50
        kostka máslo
      • 1
        ks cibule

    Postup přípravy receptu

    1
    Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a necháme vařit, až je kuře měkké. Pak vyndáme uvařené kuře a zeleninu, do kastrolu dáme rozpustit máslo a na něj dáme orestovat na plátky nakrájenou zeleninu. Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku. Zeleninu, citrón a špek postupně dáváme do mixeru a pořádně rozmixujeme. Přidáme do vývaru a zahustíme smetanou s hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Na konec dochutíme podle potřeby solí nebo komu se zdá kyselejší, tak cukrem. Kuře obereme a uděláme jednotlivé porce. Podáváme s knedlíky.
    2
    Takto vařívala svíčkovou maminka. Já jsem vyzkoušela hodně receptů z kuchařek, ale vždy jsem se vrátila k tomuto postupu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Galantina z kuřete

    Galantina z kuřete

    Korma z kuřete

    Korma z kuřete

    Omáčka z kuřete

    Omáčka z kuřete

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Simič
      Simič | 11. 4. 2017 13:59

      Svíčková se zrodila tak že dělnící kteří přišli domů večer a jedli to jídlo při svíčkách , a u babičky ve staré kuchařce snad z roku jedna dvě bylo napsano že se to zrodilo ve vesničce jménem Svíce. takže jedno z toho. A je to název omáčky ne masa jak si mnozí myslí. Si tam dejte třeba křepelku to je uplně jedno.

    • petra
      petra | 1. 10. 2016 14:19

      dobrý den , tak já také vařím svíčkovou z kuřecího a je výborná, na víc málokde v restauraci se vaří svíčková omáčka dohromady i s masem, většinou se jen maso k ní přidává, vím to prošla jsem jako kuchařka mnoho restauraci a vím že se to většinou tak dělá, tudíž je pak i fuk které maso k ní dáte,já osobně ji mám také í raději s kuřecím.také doma jelikož jsme muslimové a vepřové nejíme tak vaříme z kuřecího msaa i segedín, je velmi dobrý, je to o tom které kdo maso máte nejraději :-*

    • annie
      annie | 6. 11. 2015 08:49

      http://www.toprecepty.cz/recept/7163-svickova-z-kurete/ Jednoduchý a výborný recept...

    • annie
      annie | 6. 11. 2015 08:44

      http://www.toprecepty.cz/recept/7163-svickova-z-kurete/ Super recept,jednoduchý a výborný....

    • Schiacciato
      Schiacciato | 7. 9. 2015 17:05

      Chci se jen zeptat, neboť jsem začínající mladá kuchařka a teprve zkušenosti sbírám :) trochu jsem nepochopila postup v tomhle bodu: "Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem. Zeleninu i s vývarem opět přecedíme do hrnce tak, aby zelenina zůstala v sítku." .. chápu to dobře, že v tomhle bodu cedím 2x ? :D Můžete mi to prosím někdo lépe vysvětlit ? :) děkuji moc 8-)

    • Silva
      Silva | 10. 11. 2014 15:09

      Ona to svíčková ani být nemůže. Stačí se nad tím zamyslet proč se to svíčková jmenuje ;-) Je to podle masa HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ. Takže žádné kuřecí ani vepřové :-D. Netvrdím, že to není dobré, ale už to není svíčková.

    • esmina
      esmina | 28. 10. 2014 11:54

      Nechápu,proř to píšete...? pokud vám nechutná,tak ho tam nedávejte ...my se synem máme mírnou intoleranci na sladké mlékoa smetanu,tak je tam nedávám a nepíšu to záměrně... -hovězí udělá silnější vývar než drůbeží,to záleží na jednotlivcích,co preferuje :-!

    • kristyna
      kristyna | 14. 5. 2014 20:55

      Dobrý den, já bych t teda svíčkovou nazvala, nemusí tam být hovezí a abych vám řekla tak od jakžiiva děláme svíčkovou z drubeziho a je mnohem lesi chutove nez z toho hoveziho...

    • peta
      peta | 12. 11. 2013 19:17

      moc dobré!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Tomas
      Tomas | 20. 5. 2013 14:36

      varim ji po druhe sice misto hoveziho davam veprove taky to je supr ;-)

    • jessie
      jessie | 28. 4. 2013 14:52

      mnam :'( :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

    • HelenaPa | 6. 11. 2012 13:00

      Určitě to není špatné, ale nenazvala bych to svíčková. Do té prostě patří hovězí.

    • iva kratka | 6. 11. 2012 12:55

      rychla svickova, skvela i bez jalovce

    • Iva Filipová
      Iva Filipová | 1. 9. 2012 13:16

      Trochu jsem si recept upravila z důvodů stravování mého syna,ale recept je opravdu jednoduchý a má první svíčková byla vynikající a mým synem pochválená.Děkuji za Váš recept ;-)

    • Ajušenka | 16. 3. 2012 12:13

      skvělé a velmi jednoduché i pro méně zručné kuchařky :-) moc děkuji :-[

    • Ankamamka1
      Ankamamka1 | 28. 8. 2011 15:43

      musím uznat,že to byl jeden z gurmánských zážitků a pochutnala jsem si nejen já :-)

    • Anonymous
      Anonymous | 3. 5. 2011 17:11

      moc mi chutnalo fakt doporucuju

    • Katka A.
      Katka A. | 15. 5. 2010 13:38

      Paní Kateřino, pokud držíte dietu, držte ji, ale proboha, proč dávat do svíčkový kysanou smetanu? Proč nahrazovat? Když nahradíte cokoli z receptu už to není ten recept.Proč recept ochuzovat? Variace alá "Jogurtová svíčková" patří do jiné kategorie.

    • Jitka B.
      Jitka B. | 23. 2. 2006 14:14

      Vařím svíčkovou téměř přesně takhle z hovězího, jen vynechávám citron, jalovec a tymián, moc je nemusíme. Maso i zeleninu nejprve orestuji na másle, pak podliju a rovnou dodělám doměkka - v papíňáku. Pak propasíruji a zahustím jako Jana moukou a smetanou nebo neslazenou Tatrou light - má jen 4,5%, Myslím, že je to sice kalorické, ale zase výborná svíčková, žádná okleštěná náhrada, která nikdy nemá tu správnou chuť. Když se to nejí každý den...

    • Jana H.
      Jana H. | 23. 2. 2006 10:30

      Právě proto, že je kalorická, svíčkovou nevařím moc často, ale když ji uvařím , tak se snažím aby byla dobrá. Smetana na vaření nemá tolik %.Jo a taky dělám docela větší množství, tak proto. Moje známá přidává 1 l smetany na vaření. A musím říct, že je výborná. Někdo zas dává jogurt, ale to je na každém jednotlivci. To já se ještě krotím.Jinak, to kuře byl jen nápad, potřebovala jsem se ho zbavit z mrazáku. Jana H.

    • Emila
      Emila | 22. 2. 2006 22:37

      Je to sice kalorická bomba jak píšete, ale je výborné

    • Kateřina
      Kateřina | 22. 2. 2006 22:08

      Tomu se říká kalorická bomba.Proč tolik másla,proč tolik ředit,stačí méně tekutin a není opotřeba mouka.Klasická smetana se dá nahradit kelímkem kysané smetany.

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:35

      Hm,tak to vyzkouším!Svíčkovou z krůtího masa jsem už jedla a byla bezva,takže předpokládám,že toto bude také chutné.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kuřecí maso Máslo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Petržel Smetana Špek Sůl Tymián
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zakryté hovězí plátky

    Zakryté hovězí plátky

    Dezert Pavlova

    Dezert Pavlova

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Ořechové řezy s medovou krustou

    Domácí chléb III.

    Domácí chléb III.

    Americká pizza

    Americká pizza

    Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

    Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

    Nutella roláda

    Nutella roláda

    Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

    Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

    Drůbeží vývar s knedlíčky

    Drůbeží vývar s knedlíčky

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Koláček z pohanky
    Koláček z pohanky
    31
    Čočkový salát se zeleninou
    Čočkový salát se…
    31
    Cuketovo - masová směs
    Cuketovo - masová směs
    29
    Svatomartinská husa
    Svatomartinská husa
    23
    Olivová pochoutka - pomazánka
    Olivová pochoutka -…

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Sex ve městě se vrací: Kolik měly 4 kamarádky milenců a další pikantérie ze seriálu

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Maminkou roku 2020 je Kateřina Tichá! Kdo vyhrál jednotlivé kategorie?

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Svíčková omáčka
    Svíčková omáčka
    Svíčková Stroganoff
    Svíčková Stroganoff
    Svíčková Wellington
    Svíčková Wellington
    Svítek do polévky
    Svítek do polévky
    Svratecký guláš
    Svratecký guláš
    Sweet chilli marináda
    Sweet chilli marináda
    • Recepty.cz
    • Svíčková z kuřete
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí