Rychlá kachna z kuřete

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: drazdíková

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      sklenice červené zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku, případně zapékací místu lehce vymažeme sádlem, na dno dáme červené zelí a na to položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a hodně posypali kmínem. Lehce podlejeme vodou a přiklopené pečeme cca 20-30 minut. Po odklopení dopečeme, aby maso dostalo zlatavou barvu. Chutná to jako kachna a máte to všechno v jednom hrnci. Pro zpestření můžete místo vody podlít trochou tmavého piva.
2
Jako přílohu doporučuji bramborové knedlíky.
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Kmín Kuřecí maso Sádlo Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JIRKA
    JIRKA |

    29. 2. 2012 12:02

    ZKOIUŠEL JSEM TO JE TO HNUS,MUSÍ SE TO STRAŠNĚ MOC DOCHUTIT.NEDOPORUČUJI

  • Klarkastanek
    Klarkastanek |

    10. 4. 2011 14:49

    Rozhodně méně tučné než kachna, ale stejně dobré....

  • Radek Tuček
    Radek Tuček |

    15. 4. 2007 00:36

    Do zelí jsem přidal na kousky nakrájenou anglickou slaninu a podléval černým pivem. Dávám taktéž za 1.

  • Daniela
    Daniela |

    29. 1. 2007 17:42

    Nebydlim v CR a zde neni steril. cervene zeli.Pouzila jsem cerstve a smichala s jednou plechovkou kyseleho zeli. Dale jsem pridala cibuli,cesnek (nakrajeny na jemno)a trochu grilovaciho koreni.Misto sadla jsem dala trosicku masla primo na kure a vubec nepodlevala,protoze cerstve zeli si pustilo stavu samo. Moc dekuji pani Renate za inspiraci (uz dlouho jsme si takhle nepochutnali).Jednoznacne za1!

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    21. 8. 2006 17:27

    Dělal jsem to v normálním pekáči, podléval černým pivem, k tomu bramborové špalíčky a dávám 1 i za tu rychlou a jednoduchou přípravu.

  • ludmila
    ludmila |

    3. 2. 2006 11:32

    Ano, vřele doporučuji. Dělala jsem to z předvařeného červeného steril. zelí (SRN), které je výborné. Takže jsem musela začít kuřecími stehny a zelí jsem vložila až před dopečením. Kuře jsem kromě kmínu jemně poprášila kořením na stejky, určitě by se dalo využít i koření na divočínu. Určitě se dá podlévat i červ. vínem.

 
 

Další doporučené recepty: