• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Měkké perníčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Měkké perníčky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    Měkké perníčky
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    20 porce
      • 80
        g máslo
      • 500
        g hladká mouka
      • 2
        ks vejce
      • 200
        g moučkový cukr
      • 150
        g med
      • 1
        prášek do perníku
      • 1
        lžička jedlá soda

    Postup přípravy receptu

    1
    Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo.

    RADA: VIDEO, jak na ty nejlepší rumové kuličky

    2
    Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.
    3
    Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech.

    RADA: VIDEO, jak na dokonalé linecké cukroví

    4
    Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
    5
    Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak perníčky upéct!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Měkké medové perníčky

    Měkké medové perníčky

    Perníčky - hned měkké

    Perníčky - hned měkké

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Vánoční perníčky - hned měkké

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • petkuc | 20. 12. 2013 15:39

      Peču tyto perníčky už tři roky a jsou úžasné :-)

    • Marky
      Marky | 4. 12. 2012 17:21

      Mám problém prosím poradte těsto je moc měkké že se nedá ani vzít na plech

    • Edita
      Edita | 16. 12. 2011 22:39

      Perníčky jsou tvrdé pokud se dá více medu :-)

    • kahlan78
      kahlan78 | 11. 12. 2011 14:03

      Moje první perníčky a dopadly úžasně! Děkuji za recept.

    • xapi | 28. 11. 2011 18:11

      Tak už mám pečení perníčků také za sebou. S těstem se pracovalo příjemně, akorát je dost lepivé, tak abych jej nemusela zbytečně moučit, rozvalovala jsem je na potravinářské folii. Pro ty, jež chtějí, aby jim perníčky zachovali tvar doporučuji, aby je dělali tenší - 2 milimetry jsou dostačující. Když je těsto silnější, dost se rozjíždějí. JEště poznámka na závěr: Chutnají jako LOTOSOVÉ SUŠENKY - takže naprostá mňamka :-)

    • Dáša
      Dáša | 29. 11. 2010 12:34

      jvozím cukroví tetě do Rakouska,jiné nejedí, než naši českou klasiku(linecké, vanilkáče, rumové koule....) .Vloni jsem dělala tyto perníčky poprvé a moc jim chutnaly. :-) Letos už se začátkem listopadu zajímala, zda budou zase. Taže dík za recept.... :-)

    • Eva
      Eva | 22. 11. 2010 08:57

      Stalo se vám někdy, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?

    • Iveta
      Iveta | 30. 10. 2010 22:39

      Pernicky nejsou vubec mekke nevim cim to je :-(

    • Daniella O.
      Daniella O. | 2. 12. 2008 17:10

      Prave jsem pernicky dopekla. Pridala jsem jeste lzicku skorice a trochu kakaa. Jsou opravdu krasne mekke a chutove vyborne. S testem se navic skvele pracovalo. Uvedena davka vysla na 4 a pul plechu, ale i tak mam obavy, ze do Vanoc nevydrzi.

    • Stefania Michalic
      Stefania Michalic | 16. 12. 2007 14:04

      Výborné a makké.Nic som na recepte nemenila ani nepridavala,cesto aj celkovy vysledok su super,som velmi spokojna.Dakujem za recept.

    • JITKA
      JITKA | 12. 12. 2007 17:09

      Perníčky jsou výborné, dělala jsem je poprvé a moc nám chutnají. Stačí péct opravdu ve vyhřáteé troubě na 200 C pouze 6 minut.

    • Olga
      Olga | 11. 12. 2007 17:23

      Janka, každá lyžica môže mať inú velkosť tak je najlepšie med odvážiť,môže tobyť 2 - 3 lyžice ,neviem, ale natom až tak velmi nezáleží.

    • Jana
      Jana | 11. 12. 2007 11:37

      Nevíte náhodou kolik je 150 g medu na lžíce??

    • Alice
      Alice | 6. 12. 2007 19:18

      skvělý recept, taky jsem ještě přídala perníkové koření a musela jsem dát dost mouky navíc aby z toho ten bochník byl, ale povedlo se. :o) Akorát teda nejsou příliš měkké, tak snad se rozleží... Nenechávala jsem je v troubě dlouho, nevim čím to je

    • anda
      anda | 3. 12. 2007 18:41

      ted je pripravuju tak uvidie jaky budou

    • Kejty
      Kejty | 22. 12. 2006 10:48

      Včera večer jsem pekla a musím říct, že jsou moc dobré.

    • Blanka L.
      Blanka L. | 13. 12. 2006 23:19

      Perníčky jsou na chuť vynikající. První plech jsem upekla perníčky hodně slabé (2 mm) a nepovedlo se mi je vytáhnout brzo, tak trochu chroupají. Další plechy jsem pekla silnější a myslím, že se lépe uhlídají, aby byly měkké a taky lépe vypadají. Takže není třeba se bát, že ztratí tvar, jak píše autorka receptu. Aspoň já mám s nimi takovou zkušenost.Do těsta jsem přidala ještě trochu prníkového koření. Jinak musím podotknout, že jsem měla trochu problém po přidání rozpuštěného másla uplacat ten bochník. Musela jsem přidat ještě dost mouky, aby to vůbec drželo pohromadě.....

    • ŠK
      ŠK | 11. 12. 2006 13:39

      Jsou opravdu tak měkké. Právě jsem je dopekla a myslím že opravdu do vánoc nevydrží:) Vynikající recept, děkuji.

    • Ishka
      Ishka | 7. 12. 2006 12:47

      Ano, dává se tam prášek do perníku i soda. Nijak to těstu neublíží, naopak. Komu by se zdálo těsto málo aromatické, může ještě dosypat trochu samostatného koření do perníku.

    • Anonym
      Anonym | 7. 12. 2006 11:44

      Dobrý den chěla bych se zeptat zda je to prášek kypřící do perníku a ještě se dá soda děkuji.

    • Ishka
      Ishka | 4. 12. 2006 21:28

      Myslím, že neztvrdnou, ale hrozí opravdu spíš to snězení, u nás za dva dny zbylo jen na dně krabice :-)Ještě k té délce pečení - perníčky se musí vytáhnout jakmile začnou malinko zlátnout, možná se vám budou zdát v první chvíli ještě nedopečené,ale nebojte, bude to ono. Nebo zkuste první plech a uvidíte - já jsem pekla 1 plech tak 6 minut v rozpálené troubě.

    • Alenka Aová
      Alenka Aová | 4. 12. 2006 18:56

      Zdravím, nevíte,zda můžu udělat měkké perníčky i teď, neztvrdnou do Vánoc? Pokud se nesní :-)

    • Ishka
      Ishka | 4. 12. 2006 10:15

      Dobrý den, tyto perníčky jsou měkké hned, zrovna o víkendu jsem je pekla a jsou opravdu vynikající, asi budu muset péct další várku :-) Jen se nesmí nechat v troubě moc dlouho, aby nebyly připálené a křupavé.

    • Veronika
      Veronika | 3. 12. 2006 22:48

      Chtěla bych se zeptat, jestli jsou perníčky měkké, a nebo z tvrdnou a musejí se nechat rozležet? A jak dlouho se pečou? Budu je péct poprvé. Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Perníčky
    Moučníky Zákusky Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Prášek do perníku Vejce

    Jak na měkké perníčky

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

    Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

    Zapečené brambory se smetanou

    Zapečené brambory se smetanou

    Pizza chléb po našem

    Pizza chléb po našem

    Čočka s vejcem a párkem

    Čočka s vejcem a párkem

    Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

    Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

    Dýňový koláč s ořechy II.

    Dýňový koláč s ořechy II.

    Rychlá tortilla

    Rychlá tortilla

    Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

    Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

    Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

    Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Jak na měkké perníčky

    Poslední sledované recepty

    35
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    34
    Pečený králík- jednoduše a chutně
    Pečený králík- jednoduše…
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    28
    Cuketa plněná mletým masem
    Cuketa plněná mletým…

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): FOTKY, KTERÉ NIKDO NEČEKAL!

    Dagmar Havlová (68): FOTKY, KTERÉ NIKDO NEČEKAL!

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Na návštěvě u Jitky Boho. Podívejte se, jak s dcerkou bydlí a bez čeho se neobejde

    Na návštěvě u Jitky Boho. Podívejte se, jak s dcerkou bydlí a bez čeho se neobejde

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Česko jako Stanfordský experiment. Vláda degeneruje a snaží se nás převychovat

    Vladimír Pikora: Česko jako Stanfordský experiment. Vláda degeneruje a snaží se nás převychovat

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone
    Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou
    Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…
    Měkké medové perníčky
    Měkké medové perníčky
    Měkké sušenky s čokoládou
    Měkké sušenky s čokoládou
    Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
    Měkké škvarkové placky pro lenochy -…
    Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
    Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
    • Recepty.cz
    • Měkké perníčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí