Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: majlika3

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 100
      g škvarky hodně vyškvařené
    • 200
      ml mléko vlažné
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks droždí
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience (kromě 1 vejce) vložím do pekárny a na hodinu zvolím program těsto.

RADA: 6 tipů, jak na domácí francouzskou bagetu

2
Po hodině dám těsto na pomoučený vál - pozor, je dost řídké - a vyvalím ho do výsky cca 1,5 cm. Hrdlem širokého hrnečku vykrájím kolečka a dám na plech, potřu vejcem, udělám štráfky a posypu - sůl/kmín/mák. Z dávky mám tak 8 placek.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20-25 minut. Placky jsou po upečení měkké a křehké. Moje práce cca 10 minut, ostatní udělá pekárna a trouba. Placky na fotce nejsou potřené vajíčkem, proto taková barva.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domácí pizzu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: