Mexická zeleninová polévka

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: lucik78

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • celer
    • petržel
    • hrášek
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      lžička tymián
    • 1
      lžička bazalka
    • 0,5
      lžička chilli
    • 1
      kostka masox
    • vegeta
    • sůl
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g zeleninová směs mrkev, kukuřice
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na troše oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme brambory, zeleninu, zalijeme vodou, přidáme tymián, bazalku, chilli a necháme cca 15 minut vařit. Poté zahustíme (hladká mouka a voda), ochutíme solí, vegetou a přidáme smetanu na zjemnění.
2
pozn. zeleninu lze použít i čerstvou a před zahuštěním můžete přidat malou konzervu sterilovaného hrášku a kukuřice
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 10. 2011 15:37

    Zajímavá obměna klasického zeleninové polévky, proč ne :)

  • Jiří Penzeš
    Jiří Penzeš |

    21. 7. 2009 18:35

    paní Lucie, dík za tip. Určitě co nejdříve vyzkouším a pak se ozvu. Zdrvím

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    8. 7. 2009 11:09

    Paní Kovářová prosím Vás opravte u receptu v poznámce místo "po uvaření" na "před zahuštěním", takto je to nesrozumitelné. Děkuji Vám!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: