Čínská sladkokyselá omáčka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pavel1984

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme to vidličkou a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme.
2
Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti.
3
Já do této omáčky přidávám trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou. Někdy taky použiji jenom ananas posekaný na drobné kostičky a podliji mírně ananasovou šťávou.
4
Občas hotovou omáčku rozmixuji a přidám do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.

Komentáře k receptu

  • Milous89
    Milous89 |

    14. 4. 2016 15:33

    jeste do toho nakrajet ananas z plechovky?? tak to je dobra prasarna pane kuchar :-$