• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dort od krtka
    Napište svůj komentář k receptu

    Dort od krtka

    autor: AnaValcik
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    Dort od krtka
    9fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Krém
      • 1
        lžíce voda
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 500
        ml šlehačka
      • 50
        g čokoláda
      • 1
        balíček banánový pudink
      • 3
        ks banány
    • Piškot
      • 6
        lžíce mléko
      • 120
        g moučkový cukr
      • 2
        ks žloutek
      • hrubá mouka na vymazání formy
      • 200
        g polohrubá mouka
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 100
        g hera
      • 50
        g čokoláda
      • 2
        lžíce kakao
      • sníh z bílku ze 2 ks

    Postup přípravy receptu

    1
    Na piškot šleháme tuk, cukr a žloutky, přidáme kakao, čokoládu, mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru asi 25 cm. Korpus pečeme 20-30 minut.
    2
    Po vychladnutí vydlabeme lžičkou ve vzdálenosti 1 cm od okraje piškotovou hmotu do hloubky asi 2 cm. Do vydlabaného prostoru naskládáme podélně rozpůlené banány a na ně navrstvíme krém do tvaru kopule. Povrch dortu hustě posypeme zbylým rozdrobeným piškotem a necháme v ledničce aspoň 2 hodiny uležet.
    3
    Krém: 2 lžíce šlehačky, vodu, pudink a vanilkový cukr smícháme a vlijeme do vyšlehané šlehačky, přidáme strouhanou čokoládu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Domácí krtkův dort

    Domácí krtkův dort

    Krtkův dort II.

    Krtkův dort II.

    Krtkův dort na plech

    Krtkův dort na plech

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • luzakova.eliska
      luzakova.eliska | 12. 2. 2014 12:16

      To vypadá fakt dobře :-) určitě musím ozkoušet

    • luzakova.eliska
      luzakova.eliska | 12. 2. 2014 12:16

      To vypadá fakt dobře :-) určitě musím ozkoušet

    • Mončis
      Mončis | 31. 3. 2013 11:36

      Dort je výborný a vůbec není složitý. Místo vody, která se má dávat do krému jsem použila tuzemák. Doporučuji :-)

    • Lalinka
      Lalinka | 27. 10. 2012 11:21

      Povedl se :-P , jednoduché a dobré!! :-) (jen jsem dala o nějakou tu žičku víc mléka a náplň z 1 šlehačky a trochu tvarohu)

    • Gabča
      Gabča | 3. 6. 2012 18:44

      Je skvělý!! Doporučuju, dávala jsem sice o 3lžíce mléka víc ale jinak je super!! Chutný a pohledný !! :)

    • mischa
      mischa | 13. 2. 2012 15:25

      Chtela bys se zeptat, na kolik stupnu piskot peceme ?

    • koprcka | 30. 7. 2011 16:00

      Tak jsem dnes vyzkoušela tento recept na Krtkův dort a všem jej doporučuji!! Pouze jsem dala do těsta o 3-4 lžíce mléka více a korpus byl krásně měkký i nadýchaný. Prášek z pudingu v krému, jak někdo uvedl, jsme vůbec necítili. Recept je jednoduchý a velmi chutný. Všichni si na něm moc pochutnali a musím uznat, že chutná skutečně jako kupovaný od Dr.Oetkera. Omlouvám se za předešlé příspěvky, blbnul mi internet a nahrálo se to několikrát. :-\

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:46

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:45

      Vřele doporučuji!!

    • koprcka | 30. 7. 2011 15:44

      Vřele doporučuji!!

    • slimejš slizoun
      slimejš slizoun | 11. 6. 2011 17:36

      ani jsem to neochutnal ale jedl bi jsem to ha ha ha ha :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

    • paviocko | 11. 6. 2011 16:25

      S lehkou obměnou jsem vyzkoušela a nafotila postup.... Do banánového pudinku jsem ještě zašlehala kostku tvarohu. Bylo to výborné, akorát krému bylo hodně a tak jsem z něj ještě udělala jeden dort - krém prokládaný piškoty a ovocem a ozdobený čokoládou.

    • Anonym
      Anonym | 30. 12. 2007 14:04

      EVČO PROSÍM KOLIK JSI DÁVALA TÉ ZAKYSANÉ SMETANY.KRÉM JE Z PUDINKU PLUS ŠLEHAČKY.DĚKUJI MOC ZA ODPOVĚD VENDA

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 20. 11. 2006 10:42

      Dášo, dovolím si Vám odpovědět. Do náplně dejte cukr podle chuti. Vydlabané drobky použijte na posypání náplně. Minule jsem vydlabala příliš, takže mi hodně drobků zbylo. Vyřešila jsem to tak, že jsem z nich udělala nepečené kuličky (s máslem a kokosem).

    • Dáša Šámalová
      Dáša Šámalová | 18. 11. 2006 20:39

      Pro pí.Kunstovou - mám dotaz,zda do té náplně 1tvaroh,1zakysaná smetana,1vyšlehaná šlehačkase nedávají jiné přísady,třeba cukr....?Dále mám dotaz,zda vše co "vydlabu lžičkou" než rozložím banány použiji navrch náplně,nebo jestli ještě zbyde?

    • Faltli
      Faltli | 8. 5. 2006 21:28

      Tak jsem zkoušela tento dort s malými obměnami dle připomínek z komentářů, do těsta jsem přidala 16 lžic vody a dvě lřice rumu. Na banány jsem nalila banánový pudink na něj jsem navršila šlehačku smíchanou se dvěma lžicemi vody a čokoládovým zdobením. Bylo to výborné!!! Pro příště budu dělat další vylepšení jen ve šlehačce, do které nebudu přidávat vodu, ale ztužovač.

    • Hana Kunstová
      Hana Kunstová | 3. 4. 2006 13:16

      Jestli někdo nemusí pudink, dělala jsem několikrát náplň na banány z 1 měkého tvarohu,1 kysané smetany a 1 vyšlehané šlehačky. Do této směsi se může nastrohat čokoláda.

    • Zuzana Bugárová
      Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 17:13

      Vyzera uplne ako krtkov dort v prasku, a tiez je vynikajuci, i ked som ho nikdy osobne nerobila, ale svagrina ho robieva casto a chuti nam vsetkym

    • Ivana
      Ivana | 21. 2. 2006 11:02

      Mňam, kam se hrabe krabičkový. Také nalévám banánový puding na banány. Do šlehačky dávám čokofleky. Přítel mi ho naposledy přes noc celý snědl, nechal tam pouze jednu porci pro mě. A pak mi tchýně vyčítá, že mu nic neupeču.

    • Aňa Valcik
      Aňa Valcik | 27. 1. 2006 10:59

      Ještě jedna autorská poznámka: taky jsem ještě koumala,jak by se dala vylepšit chuť banánového krému a určitě by v tom dobře chuťově vynikalo rozpuštěné BANÁNOVÉ GRANKO-to klasické co tak milují malé děti. Když se nechá pár lžic rozpustit v trošce neušlehané smetany, poté se to nechá zchládnout a až poté šlehá a přidá do zbytku vyšlehané smetany. Myslím, že to už bude úplně ono. Zkuste a uvidíte :)

    • Dáša Holubcová
      Dáša Holubcová | 12. 12. 2005 18:16

      Můj přítel když má narozeniny, tak nechce nic jiného než krtka z krabice, o víkendu jsem zkusila upéct podle návodu, jen jsem přidala cca 12lžic mléka, a do krému 2lžíce vody a musím říct že to bylo perfektní, moc dobré, jen se po něm zaprášilo, přítel už krtka z krabice nechce, prý budu dělat už jen tento, osobně mi trošilinku taky vadila chuť banánového pudingu, ale to už je jen detail, příště zkusim přidat trochu uvařeného banánového pudingu a uvidíme co bude lepší:-) Dávám 1. moc nám to chutnalo.

    • Martina
      Martina | 24. 11. 2005 07:47

      Pro Evku - chtěla jsem se zeptat, když dáš na banány uvařený banánový pudink, jestli dáváš navrch ještě tu šlehačku. Díky za infoJinak tento dortík dělám taky nějaký ten měsíc a rodina si ho nemůže vynachválit.

    • Evka
      Evka | 17. 11. 2005 23:42

      Tak tenhle dort delam uz dlouho a hraje u nas prim! Taky pridavam do testa zakysanou smetanu,do naplne nedavam ten pudinkovy prasek, ale rovnou udelam pudink a naliju ho pres banany, minule vzal manzel par kousku do kancelare a taky se jen zaprasilo:-)

    • Žofia
      Žofia | 14. 11. 2005 13:15

      Teraz sa môžu takéto dorty robiť aj s formami, čoreklamajú Bake n Fill. Má s tým niekto skúsenosti?Ak áno poraďte a dajte sem na to recept.

    • Romana
      Romana | 12. 11. 2005 16:12

      Vypadá dobře a je dobrý.Jen už nedám ten puding- je tam cítit prášek.Místo toho nastrouhám banán.A místo šlehačky jsem dala 2x šlehačku v prášku.Myslím, že by se dal použít i nějaký ten dezert v prášku (vanilkový).Je fakt super.

    • ED
      ED | 17. 9. 2005 15:14

      Docela to slo, jen ve slehacce je citit ten pudikovy prasek, to mi moc nechutna. Ale je to dobry napad, taky se mi nechce platit za krabici...

    • eva
      eva | 3. 6. 2005 00:50

      Tak tenhle dort je luxusni pochoutka! Udelala jsem ho uz podruhe a pokazde jsme ho behm 3 dnu s manzelm byli schopni zlikvidovat:-)!

    • MílaK.
      MílaK. | 20. 5. 2005 15:10

      AňoV.,zkuste do těsta přidat více mléka,mám to vyzkoušené,těsto je pak vláčnější,nevím ale kolik, dávám podle oka,a zkuste udělat dort podle mě/jsem ten anonym-zapoměla jsem se podepsat/třeba Vám bude chutnat

    • Anonym
      Anonym | 20. 5. 2005 14:03

      zkuste přidat více mléka,alespoň mě se to osvědčilo/dávám od oka-chce to vychytat/,dnes jsem psala jak dělám dort já,ale zapoměla jsem se podepsat,takže je ze mě anonym,omlouvám se!!

    • Aňa V
      Aňa V | 20. 5. 2005 11:27

      ahoj Jano z VM a všichni,kdo jste se zklamali :)Je mi jasné, že tento napodobený dort nebude úplně na chlup stejný jako krabicový. U nás v rodině se už ale běžně peče, sklízí úspěch a komu to nepovíte, nepozná to (samozřejmě obezřetná cukrářka pozná). Ale jsem rada, že se mi podařilo nějak ten recept vymyslet, protože nač kupovat krabici a nechat z toho rejžovat firmu (musím přiznat, že si to dobře vymysleli-prodávají vlastně recept + nějakou tu směs, která nemá tu hodnotu, a stejně to podstatné si musíte koupit). Tak pokud vymyslí ještě někdo nějaký vylepšovák - jak udělat jemnější těsto... uvítám to. přeju všem hodně úspěchů a úsměvů

    • Anonym
      Anonym | 20. 5. 2005 07:26

      těsto upeču a vydlabu dle receptu,banány nakrájím na plátky a pokladu do vějířku, až zaplním celou plochu,do náplně nedávám pudinkový prášek, ale rozmačkám banán a přidám asi hrst drodečků, pak postupuji podle receptu.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 7. 3. 2005 09:18

      Tak jsem snad poprvé z receptu z těchto stránek trochu zklamaná. Možná to bude rukama... Ale dělala jsem přesně podle návodu a za ta léta pečení už zkušeností mám dost a dost - těsto je příliš těžké, není tak lehké a vláčné jako z krabice. Šlehačka s tím pudingem není moc výrazná, nebylo by potřeba těch pudingů více? CHuť banánu se tam úplně ztratila a když jsem smíchala 2 lžíce šlehačky, 1 lžíci vody a pudingový prášek, nestačí to na to, aby se to do ušlehané šlehačky "nalilo", je to moc husté, musela jsem dát 3 lžíce vody, aby se utvořila řídká kašička a šlo to nalít! Ikdyž dort vwe finále vypadal pěkně, dost dlouho tuhnul, při krájení se moc drobil, šel špatně krájet - tužší těsto. Myslím, že je to škoda, ale až büdu dělat Krtkův dort, raději jej koupím od dr. Oetkera...Lituji....

    • Berča
      Berča | 1. 3. 2005 09:47

      Zkuste do těsta místo mléka dát zakysanou smetanu a kápnout trochu rumu. Až těsto v míse ochutnáte bude úplně stejné jako od dr. Oetkera.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 28. 2. 2005 14:21

      Takže se chystám v pátek jej udělat, nebo raději v sobotu ráno, aby se odpoledne snědl. Přeje si jej náš "malý" 21 letý Tomáš k svému svátku, takže potom napíšu, jak chutnal, jestli ovšem něco na mě zbyde a nebudu muset tlumočit pocity druhých členů rodiny....Prozatím jsem dělala jenom ten z krabice od dr. Oetkera a ten měl u nás úspěch.

    • Jaja
      Jaja | 7. 2. 2005 08:02

      Dort je opravdu naprosto vynikající. U nás se po něm jen zaprášilo. Hotový vydržel sotva 2 hodiny.

    • Alena Valentova
      Alena Valentova | 20. 1. 2005 03:08

      vypada to dobre,ale ty 2 lzice slehacky jsou uz uslehany nebo jeste tekuty?Diky moc

    • aňa valčíková
      aňa valčíková | 13. 1. 2005 11:23

      Dik za tu fotku, moc pěkně dobarvuje skvělou chuť dortu. Je ještě někdo,kdo dort zkoušel?jakpak chutná?

    • Jana z VM
      Jana z VM | 14. 12. 2004 10:47

      V receptu je uvedena 1 lžíce vody.

    • jaja 13
      jaja 13 | 14. 12. 2004 05:24

      Kolik vody se dává do krému. Není uvedeno.Jinak je to zajímavý recept,i když asi cenově stejný jak ten z krabice.

    • Janina
      Janina | 7. 12. 2004 14:37

      Dort je skvelej,ani mi nikdo nechtel verit, ze neni z krabice. Ten pudinkovy prasek do slehacky je super napad. Pekne to drzi a dobre chutna.Doporucuji!

    • Renata Z.
      Renata Z. | 27. 6. 2004 12:30

      Tak to teda musím zkusit.Mám moc ráda krtkův dort kupovaný ,tenhle bude třeba ještě lepší.....

    • aňa
      aňa | 17. 6. 2004 11:25

      hledala jsem, jak nahradit ten prasek, co se pridava do slehacky,kdyz se pece Krtkuv dort (ten z krabice od nějaké firmy), a zkusila jsem to - jen tak rozmichat puding a nevarit. bylo to uplne stejne a moc dobre. urcite to vyzkousej

    • HANKA
      HANKA | 16. 6. 2004 16:28

      Ten puding se nevaří?Dík za odpověď.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Banánový pudink Banány Čokoláda Hera Hrubá mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sníh z bílku Vanilkový cukr Voda Žloutek

    Domácí krtkův dort

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zelníky

    Zelníky

    Tvarohový koláč báby Havelkové

    Tvarohový koláč báby Havelkové

    Turecká pomazánka z lilku

    Turecká pomazánka z lilku

    Blesková pomazánka

    Blesková pomazánka

    Sekaná z ovesných vloček

    Sekaná z ovesných vloček

    Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

    Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

    Fazole v rajské omáčce s klobásou

    Fazole v rajské omáčce s klobásou

    Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

    Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

    Jednoduché rybízové muffiny / koláč

    Jednoduché rybízové muffiny / koláč

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Domácí krtkův dort

    Poslední sledované recepty

    276
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    32
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Dort Malaga
    Dort Malaga
    Dort malako
    Dort malako
    Dort mašinka
    Dort mašinka
    Dort od lenocha
    Dort od lenocha
    Dort pro babičku
    Dort pro babičku
    Dort pro Filípka
    Dort pro Filípka
    • Recepty.cz
    • Dort od krtka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí