Uhlířské špagety

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špagety
    • 100
      g uzený bůček
    • 200
      ml šlehačka
    • 50
      g sýr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Bůček nakrájený na kostičky vysmažíme na suché pánvi. Žloutky rozšleháme se šlehačkou, přidáme sýr, osolíme a opepříme. Tuto směs nalijeme na pánev, přidáme špagety a lžíci másla. Vše důkladně promícháme a ihned servírujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka.rakova
    lenka.rakova |

    10. 2. 2014 20:32

    Jednoduché, chutné, chutnalo hlavně dětem.

  • Radical
    Radical |

    18. 2. 2013 13:15

    vážení nedržkujte.. uvědomte si, že to nejsou žádné spaghetti carbonara, ale čecháčská motivace špaget alá uhlíř.. spíše horník teda... suroviny a technologický postup totiž nemají /až na miniaturní podobnost/ s originálním receptem nic společného :-)))))) už třeba jenom "bůček".. nebo "směs lijeme na pánev a přidáme špagety" :-)))))))))))))))

  • Diarra
    Diarra |

    5. 12. 2010 15:56

    Italské slovo Carbonaio znamená česky uhlíř, takže správný překlad by byl špagety po uhlířsku :-)

  • Vegeta
    Vegeta |

    16. 10. 2010 20:44

    BEZMASÉ??? UZENÝ BŮČEK JE BEZMASÝ??? LOL!

  • Anonym
    Anonym |

    9. 2. 2008 17:45

    Co to je ta recepta? alespon kdy ne snate originalne ingredience, ne piste karbonarsku.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    18. 5. 2006 13:13

    Tím hráškem můžete pokrm obohatit. Můžete také přidat jemně nasekanou cibuli osmaženou na trošce tuku se stroužkem česneku.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    16. 5. 2006 13:47

    Na obrazku je ve smesi hrasek? Pridava se tam tedy nebo ne?

  • Dita
    Dita |

    26. 3. 2005 23:51

    Je to opravdu uzasne, jen ja to delam se slaninou místo bůčku,ke které přidám cibuli, s celými vejci a s parmaz ánem.Důležité je podle mne vychytat okamžik, kdy omáčka na pánvi s těstovinami už trochu ztuhne, ale ještě z ní nejsou míchaná vajíčka.Jo a ješte důležitá věc-na pánev s cibulkou a slaninou hodit nejdrív testoviny, aby se prohřály a omáčka je pak pěkně obalí.

  • Andy
    Andy |

    21. 1. 2005 14:42

    fakt moc dobre

  • Ludmila Grbavcicova
    Ludmila Grbavcicova |

    17. 10. 2004 11:12

    Podle vašeho receptu jsem uvařila špagety po karbonářsku a s celou rodinou jsme si velice pochutnali.