Uherské zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks zelí -malá hlávka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mleté maso
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
  • Zálivka
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
2
Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.
3
Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
4
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Stašková
    Jana Stašková |

    1. 2. 2016 06:58

    Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)

  • Prachnová
    Prachnová |

    4. 1. 2012 11:52

    Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.

  • Drbal Antonín
    Drbal Antonín |

    7. 7. 2011 14:05

    Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.

  • Mirka
    Mirka |

    12. 5. 2011 12:07

    tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 3. 2010 16:15

    Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří

  • zuzana mayerova
    zuzana mayerova |

    13. 3. 2010 13:44

    Me to moc chutnalo, vynikajici! Dekuji

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    13. 3. 2010 08:58

    No, do koložvárskej kapusty to má ďaleko. V prvom rade sa koložvárska kapusta robí z kyslej, nie hlávkovej kapusty. Ďalej do kolžvárskej kapusty sa nedáva mleté mäso, ale kocky, ktoré sa podusia na cibuli a paprike. Prekladá sa aj s klobáskou a samozrejme ryžou. A zalieva sa len kyslou smotanou, nič iné sa tam neprimiešava, žiadne vajcia a pod. Takže tento recept je výborný, zaujímavý a chutí, ale p. Pospíšil, nemožno ho porovnávať s koložvárskou kapustou.

  • otakar pospišil
    otakar pospišil |

    12. 3. 2010 22:27

    Velmi to připomíná oblíbené Kološvárské zelí (také je z Uher). Chybí tam jen rýže.

Abecední seznam: