Dušené vepřové maso s hlívou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 40
      g uzený špek jemně krájený (nebo olej)
    • 350
      g vepřové maso plec, krkovice, kýta... cca
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g hlíva ústřičná cca
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • mletý kmín - není nutný
    • 2,5
      dl vývar cca
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či plátky pokrájené osolené a opepřené maso. Po osmažení masa přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájenou hlívu, vše ještě krátce zprudka osmažíme. K masu a hlívě přilijeme vývar, tolik, aby maso bylo ponořené, zaklopíme a dusíme za občasného podlití a promíchání doměkka. Pokud máme rádi chuť bylinek, můžeme s hlívou a česnekem přidat i majoránku nebo tymián dle chuti. Když máme maso měkké omáčku zahustíme buď jíškou osmaženou z másla a mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody. Vše necháme ještě krátce provařit, dle chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem. Pokud chceme, omáčku můžeme zjemnit troškou smetany ke šlehání.
2
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, těstovinami, rýží...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    5. 2. 2017 10:22

    Tento recept je vynikajuci.

  • zdena
    zdena |

    5. 2. 2017 10:20

    Tento recept je výborný

  • zdena
    zdena |

    5. 2. 2017 10:20

    Tento recept je výborný

  • Tučková
    Tučková |

    9. 12. 2016 18:06

    Tohle je vynikající recept.

  • Karel Kroupa
    Karel Kroupa |

    24. 5. 2016 12:04

    Dobrý recept.

  • Kňačková
    Kňačková |

    17. 1. 2016 21:25

    Výborná omáčka. Děkuji za recept.